24 d’octubre de 2020 24/10/20

València es tiny de roig en suport al sector de l'espectacle

València es tiny de roig en suport al sector de l'espectacle - (foto 1)
  • La concentració va omplir en la vesprada del dijous el centre de la ciutat per a exigir solucions

Galeria de fotos
València es  tiny de roig en suport al sector de l'espectacle
València es tiny de roig en suport al sector de l'espectacle

“En alerta roja” així defineix el sector de l'espectacle i els esdeveniments el moment que estan travessant després de veure's durament esguitats per la pandèmia del coronavirus i per les diferents restriccions que s'han anat interposant per part dels governe.

Per a reclamar ajudes clares i concises, però també per a fer-se escoltar, el sector ple en la vesprada del dijous els carrers de diferents ciutats, entre elles València, tenyint-les de roig com un gest simbòlic. Promotors, tècnics, músics i empresaris, es van unir a una per a posar rostre i veu a la problemàtica actual del sector.

“L'urgent en aquests moments és fer-li arribar al govern que ens han de deixar treballar, que volem fer cultura segura. Que tinguem ajudes i tinguem visibilitat, que es compte amb nosaltres” així definia Juan José Vila, un dels portaveus de la plataforma organitzadora el motiu d'aquesta concentració.

La manifestació – que es va dur a terme de forma simultaneja en diferents punts d'Espanya – busca forçar al govern i als Ministeris de Treball, Economia, Cultura i Indústria a prendre en les pròximes setmanes mesurades urgents per a pal·liar “la tan dramàtica situació que ja s'està vivint i de la qual han fet cas omís”.

Cal recordar que aquesta activitat té un gran pes en el PIB espanyol: aglutina a professionals i empreses amb un impacte directe estimat en el teixit econòmic del 3,8% del PIB espanyol i és creador de 700.000 llocs de treball relacionats.

Pujar