elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València tindrà una nova ordenança “en la qual es perseguisca i se sancione als puters”

València tindrà una nova ordenança “en la qual es perseguisca i se sancione als puters”
  • Sandra Gómez ha realitzat aquest anunci després d'arribar a un acord en el si del govern municipal per a reafirmar el compromís de València com a ciutat abolicionista de la prostitució

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha anunciat que l'Ajuntament de València iniciarà el procés per a redactar una nova ordenança de prostitució “en la qual es perseguisca i se sancione als puters”, tal com havia proposat el Partit Socialista. Gómez ha realitzat aquest anunci després d'arribar a un acord en el si del govern municipal per a reafirmar el compromís de València com a ciutat abolicionista de la prostitució.

Gómez, que ha iniciat la seua intervenció prèvia al ple del mes de maig amb el condol del Grup Socialista a la família d'Ariadna, la xiqueta morta a conseqüència d'un incendi en el barri de Ciutat Fallera, ha destacat l'acord sobre la moció presentada pels socialistes en el ple d'aquest mes de maig: “Estem molt contents i satisfets per poder reafirmar el compromís d'aquest govern com un govern abolicionista. Per als socialistes és fonamental, innegociable i irrenunciable que es confirmara aquesta posició abolicionista de la ciutat perquè és una qüestió sobre drets humans, del dret de les dones a no estar sotmeses, amenaçades, coaccionades o humiliades per part del proxeneta. El proxenetisme és una altra forma de dominació i d'esclavitud de la dona, que es lucra econòmicament de sotmetre sexualment a les dones i, per tant, aqueixa qüestió per a nosaltres és innegociable”, ha manifestat Gómez.

La vicealcaldessa ha subratllat que en el cos de la moció s'insta que tots els partits polítics amb presència en el Congrés dels Diputats “tanquen files davant l'esclavitud del segle XXI que és la prostitució. Volem protegir les dones prostituïdes, protegir-les dels proxenetes perquè és absolutament fals el marc en el qual se sosté que estan més segures o protegides amb ells. És absolutament fals perquè les amenacen, les coaccionen, les violenten física, emocional i psicològicament, les droguen i les tenen sotmeses només per al seu lucre econòmic”, ha continuat.

“En aquest punt, tenim una posició de fermesa, de determinació i de valentia per a perseguir la màfia que s'aprofita, que sotmet i que domina a les dones prostituïdes. És una qüestió irrenunciable per a nosaltres”, ha insistit per a avançar que la moció acordada i impulsada pels socialistes contempla també la modificació d'altres normatives com la llei d'estrangeria la llei de seguretat ciutadana “perquè sancionen i són perjudicials per a les dones i especialment per a les dones més vulnerables. En aquest acord també hem incorporat la necessitat d'iniciar una nova ordenança de la Prostitució que anirà acompanyada d'un pla d'anàlisi, d'intervenció i ajuda a les dones prostituïdes”, ha sostingut.

La vicealcaldessa, finalment, ha recordat que el Partit Socialista és el primer partit d'Espanya a declarar-se, obertament i sense dubtes, abolicionista de la prostitució.

Pujar