elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València registra tres brots d'origen educatiu que afecten a quasi quaranta persones

València registra tres brots d'origen educatiu que afecten a quasi quaranta persones
  • En les dues darreres setmanes la capital del Túria suma més de 1.200 contagis

Les dades de contagis de coronavirus no deixen d'augmentar, com també ho fan les hospitalitzacions. Aquest dilluns la Conselleria de Sanitat ha confirmat tres brots de coronavirus a la ciutat de València i tots d'origen educatiu. Tot i que la Conselleria no detalla a quins centres escolars o nuclis educatius afecta, sí que confirma que hi ha, almenys, 36 persones afectades pels mateixos.

El brot més gran afecta vint persones, hi ha un segon amb deu contagiats i el tercer afecta sis persones. És el quart brot educatiu en menys de set dies, ja que la setmana passada es va produir un altre brot d'origen educatiu amb una quinzena d'afectats. Aquest dilluns, a més del brot de València, es confirmen focus també a Castelló de la Plana, Foios, Torrevella i Alfafar.

Pel que fa a la capital del Túria, les dues últimes setmanes s'han confirmat 1.296 contagis i la incidència acumulada està en 161 casos per cada 100.000 habitants. La pandèmia s'ha cobrat la vida de 1.296 veïns de València des que va començar i ha contagiat 96.311 persones.

Explosió de contagis a la Comunitat Valenciana

Aquests nous brots els coneixem en una jornada negra en què s'ha confirmat una explosió de casos a la Comunitat Valenciana: 2.863 nous casos de coronavirus des del divendres, gairebé cent ingressos més i quatre morts.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 453 persones ingressades, 73 d'elles a la UCI: 90 a la província de Castelló, 10 a UCI; 155 a la província d'Alacant, 29 a la UCI; i 208 a la província de València, 34 a UCI.

Pujar