4 de juny de 2020 4/6/20

València redueix un 23% els seus residus en la primera setmana de confinament pel coronavirus

València redueix un 23% els seus residus en la primera setmana de confinament pel coronavirus - (foto 1)
  • La fracció que més disminueix és la de paper-cartó en un 28 per cent i la que menys l'orgànica que ha baixat només un 4 per cent

Els servicis de recollida de residus urbans de l’Ajuntament han arreplegat, durant la primera setmana de l’estat d’alarma, vora 5 milions de quilos de residus, això és 1,5 milions menys que la mitjana d’una setmana ordinari. Així ho ha explicat hui el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, en aclarir que estes dades són un «clar indicador de la davallada econòmica de la ciutat que ha reduït un 23% els residus generats». 

Sergi Campillo ha fet balanç de la producció de residus en la ciutat de València durant esta primera setmana amb les mesures de confinament decretades pel govern d’Espanya durant l’estat d’alarma. Segons estes dades, que recullen totes les fraccions de residus a excepció del vidre la recollida del qual fa Ecovidrio, s’ha produït un descens total del 23 per cent en comparació amb la mitjana d’una setmana ordinària de treball. Hem passat d’un recollida de 6,5 milions de quilos de residus a vora 5 milions.

Per fraccions, destaca la disminució d’un 28 per cent del paper-cartró, amb 293.290 quilos, i d’un 25 per cent dels residus arreplegats en el contenidor gris de resta amb un total de vora 4 milions de quilos. Pel que fa als envasos s’ha reduït un 6,93 per cent, passant de 270.181 quilos a 251.470. I els residus orgànics, del contenidor marró, han passat de 409.791 quilos a 392.580, això és una baixada d’un 4,20 per cent. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, assenyala, respecte a la producció de residus orgànics, que malgrat que està tancat el sector de la hostaleria, la població està menjant més a casa.

TRACTAMENT DELS RESIDUS EN ELS DOMICILIS DE PERSONES MALALTES O EN QUARENTENA PEL COVID-19

D’altra banda, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha recordat que l’Ajuntament ha publicat una guia de consells per a la gestió dels residus en els domicilis amb persones malaltes o en quarentena pel COVID-19, seguint les indicacions del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic. Són mesures que s’han de seguir tant dins de les habitacions com per part de les persones cuidadores. Entre altres, que tots els residus de les persones afectades, així com els materials d’un sol ús, guants i mascaretes, s’hauran de dipositar en una bossa de plàstic dins un contenidor amb tapa i pedal dins l’habitació. També indica que estes bosses NO es llancen en els contenidors de reciclatge sinó en els de resta per al seu posterior tractament en la planta de l’EMTRE.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar