22 de gener de 2021 22/1/21

València a la recerca de “una data especial” per a cremar a la “Gran Meditadora”

València a la recerca de “una data especial” per a cremar a la “Gran Meditadora” - (foto 1)
  • En canvi els artistes fallers opten per tornar a plantar-la, acabar de construir-la i que siga monument de les Falles 2021

Les Falles 2020 continuen donant que parlar. Després de ser suspeses definitivament i viure una cremà en silenci i soledat, aquest dilluns l'Ajuntament de València ha anunciat que es troben buscant “una data especial” per a cremar el que queda del monument municipal.

Així ho ha anunciat el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, durant una roda de premsa en la qual a més ha manifestat el seu desacord davant la possibilitat que els artistes fallers de ‘La Gran Meditadora’ presenten de nou el mateix projecte per a les festes 2021.

“Vaig parlar amb ells la mateixa vesprada que van quedar suspeses les Falles fins a març 2021 i els vaig comentar la idea l'Ajuntament de cremar-la en una data especial que ja es veurà entre tots” ha explicat Galiana, qui no ha donat més dades sobre aqueix dia encara que ha apuntat que podria arribar “quan s'anuncie la vacuna”.

En la mateixa línia, el també president de la Junta Central Fallera ha reiterat el desig del consistori de prendre aquesta decisió al costat dels artistes. Pel que es tractarà de “una data que es considere de manera conjunta”.

Amb tot això, Galiana ha recordat que en aquests moments està obert el procés per a triar a la falla municipal del 2021. Un concurs que ajudarà “al moviment econòmic del sector” després d'un any en què estan havent de fer front a importants pèrdues.

El desig dels artistes

Per part seua, els responsables de ‘La Gran Meditadora’ es van fer ressò aquest cap de setmana d'una proposta llançada per la ciutadania a través de change.org en la qual es demana es plante el mateix monument en les pròximes falles.

“Pensem que la falla municipal del 2020 hauria de plantar-se en 2021, com es pretén fer amb la resta de falles de la ciutat. Pensem que és una gran oportunitat d'acabar la construcció d'una falla que ja és històrica i que tanta gent ha fet seua” apunten, al mateix temps que afigen: “És un símbol de pau i esperança que ha transcendit les fronteres de la ciutat de València”.

Una alternativa que no acaba de convéncer al responsable municipal, qui ha apuntat que poden tornar a presentar-se al concurs: Entenc que no s'ha de presentar dues vegades el mateix projecte. Entenc que no ha de ser el mateix projecte. Si volen presentar-se amb un altre, poden. Però el jurat decidirà si creu que aqueix projecte és vàlid" ha afirmat.

Pujar