elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València proposa crear una FP de Seguretat Pública per accedir a la Policia Local

València proposa crear una FP de Seguretat Pública per accedir a la Policia Local
  • S'està estudiant amb la Generalitat i es vol elevar al Ministeri per homologar el servei policial a nivell nacional

MÉS FOTOS
València proposa crear una FP de Seguretat Pública per accedir a la Policia Local - (foto 2)
València proposa crear una FP de Seguretat Pública per accedir a la Policia Local - (foto 3)

L'Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana treballen en una proposta per a impulsar un grau de Formació Professional en Seguretat Pública i Privada perquè els futurs aspirants a engrossir les plantilles de policia local reben una formació específica en matèria de seguretat, prèvia a les respectives oposicions municipals. La proposta s'elevarà a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i les ministeris d'Interior i d'Educació perquè el grau de Formació Professional es puga implantar en el conjunt de l'Estat.

Aarón Cano, regidor de l'Àrea de Protecció Ciutadana, ha mantingut una reunió de treball amb José María Ángel, secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, després de la qual ha anunciat que “a través de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, amb el concurs del Ministeri de l'Interior, el Ministeri d'Educació i la Generalitat Valenciana, impulsarem l'establiment d'un grau de Formació Professional de Seguretat Pública i Privada a la Comunitat Valenciana i l'Estat espanyol. Això suposa un canvi de paradigma pel que fa als aspirants a policies locals. Podran accedir a les oposicions persones amb un formació prèvia molt intensa en tots els àmbits relacionats amb la seguretat i les llibertats i els drets de la ciutadania”.

La implantació d'un grau en Seguretat Pública redundarà, segons Cano, “en una millora substancial de la qualitat de les plantilles perquè la formació de base que tindran serà àmplia, diversa i homologada amb els estàndards oficials”. El títol oficial garantirà eixa formació i, fet i fet, una millora del servici a la ciutadania.

El treball previ per a elaborar el programa dels estudis ja ha sigut desenvolupat per la secretaria autonòmica de Seguretat i Emergències. “Eixe treball previ”, ha explicat Cano, “és el que posarem sobre la taula”. L'objectiu és poder implantar el grau corresponent a principis del curs 2022-2023.

Fins ara, els aspirants a policia local han de superar el temari corresponent per a cada oposició. “Eixos temaris servixen per a superar oposicions, però no formen en matèria de seguretat”, ha afegit Cano, per a qui “la implantació del grau de Formació Professional permetrà homologar la qualitat del servici en tot l'Estat, i això serà bo per al conjunt de la ciutadania”.

En la mateixa reunió de treball, Ajuntament i Generalitat han acordat integrar els servicis tele-fònics d'atenció de la Policia Local, el 092, amb el telèfon d'Emergències d'àmbit autonòmic, 112. La prestació dels servicis d'atenció a les emergències es derivaran en funció de l'objecte de la mateixa i la disponibilitat de recursos. “València es convertix en la primera gran ciutat d'Espanya que integra el seu servici d'atenció local amb el d'àmbit autonòmic”, ha conclòs Cano.

Pujar