elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València promou la reflexió sobre l'impacte de la intel·ligència artificial en adolescents

València promou la reflexió sobre l'impacte de la intel·ligència artificial en adolescents
  • L'Ajuntament organitza estes jornades que celebra des de fa 33 anys amb la col·laboració de FAD Juventud per a previndre addiccions

  • La regidora Marta Torrado explica que esta jornada s'emmarca “en la política, pionera a València, d'abordar les addiccions des d'un enfocament integral i preventiu”

 

 

L'Ajuntament ha organitzat una jornada de reflexió per a analitzar l'impacte de la intel·ligència artificial en l'adolescència. Esta trobada, “que s'emmarca en la política d'abordar les addiccions des d'un enfocament integral i preventiu, implantada a València des de fa 33 anys, reafirmarà la capacitat de València per a liderar el debat i la formació en temes crucials del nostre temps com les noves problemàtiques derivades de l'entorn digital”.

Així ho ha explicat hui la regidora de Benestar Social, Marta Torrado, després de presentar el programa d'esta jornada que, organitzada per l'Ajuntament de València en col·laboració amb la FAD Joventut, reunirà unes 200 persones a l'Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de València.

“Amb esta jornada, titulada ‘Podries parlar-me d'adolescència, IA, emocions i educació?’, València tornarà a ser un referent en la formació i sensibilització”, ha assegurat la regidora després de recordar que “València ha sigut pionera a l'hora d'abordar les addiccions des d'un enfocament integral i preventiu, alguna cosa que no era habitual fa tres dècades”. “A través d'estes jornades, hem aconseguit anticipar-nos a les necessitats socials, proporcionant formació clau en un moment en què els desafiaments vinculats a les addiccions i la salut mental cobren cada vegada major protagonisme”, ha afegit.

La primera taula redona d'esta trobada començarà a les 10 hores amb el títol “Educació, emocions i entorns digitals”. Estarà moderada pel cap del Servici d'Addiccions, Manuel Gómez , i en ella intervindran el professor de Didàctica en la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat de Màlaga, Manuel Fernández Navas, qui parlarà d'“Educar en entorns digitals, un nou paradigma per a una vella escola”; i la psicòloga clínica i educativa especialitzada en Educació Emocional i Social, Carmen Loureiro Rei, qui intervendrà amb la ponència: “Per què em sent així?, qui soc JO realment?, i analitzarà “la tristesa i identitat del món digital”.

A les 12 hores, la regidora de Servicis Socials, Marta Torrado, la directora general de Fad Joventut, Beatriz Martín, i la degana de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València, Amparo Ruiz Saurí, inauguraran oficialment la jornada que prosseguirà amb una altra taula redona moderada per la psicòloga i coordinadora de Fad Joventut a l'Ajuntament de València, Laura Ferrer.

En esta segona taula redona intervindran la criminòloga educativa i mediadora María Galán García que parlarà de “La cara menys amable de les xarxes socials en l'adolescència. Prevenció i Intervenció”, i la directora de Desenrotllament i Màrqueting en @adigital_org, María Lázaro Ávila, que exposarà “Arriba la intel·ligència artificial generativa, i ara en quina i com eduque als meus fills i filles?”.

#33JornadaVLC

Marta Torrado, que ha convidat a seguir i participar d'esta trobada gratuïta a través de les xarxes socials i amb etiqueta #33JornadaVLC, ha assegurat que “València continua marcant el camí en la prevenció i la formació, demostrant que el compromís a llarg termini és clau per a construir una societat més conscient i preparada”.

 

Pujar