elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València presenta la seua estratègia urbana per a 2030 en una jornada el Dia Mundial de la Innovació

València presenta la seua estratègia urbana per a 2030 en una jornada el Dia Mundial de la Innovació
  • L'alcalde de València, Joan Ribó, el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, i el Secretari General d'Agenda Urbana, Francisco David Lucas, inauguraran l'esdeveniment

MÉS FOTOS
València presenta la seua estratègia urbana per a 2030 en una jornada el Dia Mundial de la Innovació - (foto 2)

El centre d'innovació Las Naves, de l'Ajuntament de València, acollirà dimecres que ve 21 d'abril la jornada “Missions d'Innovació i Agenda Urbana” en la qual es presentarà l'estratègia urbana de la ciutat de València, amb un marcat caràcter d’innovació, per a la dècada vinent. Un esdeveniment organitzat per la Red Innpulso i Las Naves.

L'alcalde de València, Joan Ribó, el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, i el Secretari General d'Agenda Urbana, Francisco David Lucas, participaran en la inauguració de la jornada.

Posteriorment, després de l'obertura per part de Carles Ruiz, alcalde de Viladecans i copresident de Red Innpulso, tindrà lloc la conferència inspiradora ‘Què li aporta la innovació a l'agenda urbana i viceversa’, de Julio Lumbreras (Universitat Politècnica de Madrid).

El regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha insistit en “l’alegria que suposa veure com Missions València 2030 i tot el dur treball dels últims dos anys des de la Delegació d'Innovació forma part hui de l'Estratègia Urbana de València per a construir aqueixa ciutat que somiem. Per a nosaltres i nosaltres és un llegat i ja ha valgut la pena el gran esforç”.

Per part seua, Jordi Peris, Coordinador d'Estratègies Urbanes, i Fermín Cerezo, cap de servei d'Innovació de l'Ajuntament de València, presentaran el marc estratègic de la ciutat de València on s'ha sumat l'Agenda Urbana i les missions d'innovació. “Coneixíem ja les directrius de l'Agenda 2030 i de la seua particularització a les ciutats amb l'Agenda Urbana. Però mai ningú s'havia fet abans la pregunta: I si les mesclem? I si definim una Estratègia Urbana per a València que maride, d'una banda, les polítiques públiques orientades i inspirades pels ODS i per un altre, la innovació per a experimentar, aprendre i incorporar novetats a les pròpies polítiques públiques? Només així podrem aconseguir una ciutat més saludable, sostenible, compartida, pròspera, creativa i mediterrània”, ha afegit el regidor Galiana.

A continuació hi haurà una taula redona, moderada per Red Innpulso, on s'abordarà com articular les Agendes Urbanes i la Innovació, des del prisma de diferents ciutats de l'estat espanyol: Barcelona, Sevilla, Saragossa i Valladolid.

El tancament de la jornada serà a càrrec de Juan Carlos Abascal, Alcalde d'Ermua i Copresident de Red Innpulso.

L'esdeveniment tindrà un format híbrid, ja que se celebrarà en Las Naves, però es retransmetrà per streaming a través del canal de Youtube de Las Naves, perquè totes aquelles persones interessades en innovació i el futur de la ciutat de València es puguen connectar i seguir-la en directe. Per a això, han d'inscriure's en la web de Las Naves (lasnaves.com).

Pujar