Castellano

València premia el talent innovador local en la VI edició dels VLC Startup Awards

València premia el talent innovador local en la VI edició dels VLC Startup Awards
 • Wenalyze ha rebut el premi especial a la millor startup, Corify millor startup seed i Joaquín Costa, CEO i cofundador de Grupo Casfid, ha sigut reconegut com a millor emprenedor de l'any

Espai Rambleta ha acollit una de les grans cites de l'ecosistema emprenedor valencià: els VLC Startup Awards, un esdeveniment organitzat per l'Ajuntament de València, a través de València Activa, en col·laboració amb Startup València, en el qual s'ha reconegut les 11 millors startups en categories sectorials i tres startups en categories especials: millor emprenedor/a, millor startup en fase seed i a la millor startup de l'any. Una cita amb la qual l'administració local posa en valor el talent local per a donar visibilitat i impulsar el potent ecosistema emprenedor de la nostra ciutat.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, qui ha clausurat l'acte, ha destacat que “amb estos guardons tan especials reconeixem el talent innovador local, que és clau en el nou model econòmic que estem consolidant amb la plataforma VLC Tech City, un model que té com a bases la tecnologia, el coneixement i la sostenibilitat que ens permeta convertir-nos en hub de referència al Mediterrani”.

Sandra Gómez en la clausura
Sandra Gómez en la clausura

Per part seua, la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, ha explicat que “estos premis tenen com a objectiu donar visibilitat a les grans idees que naixen i creixen a la nostra ciutat per a connectar el talent i la innovació amb la ciutadania. Hem de continuar creant espais com este perquè els valencians i valencianes coneguen les grans idees valencianes que estan sorprenent el món sencer”.

Cal destacar que en esta edició s'ha incrementat de nou la quantia dels premis, fins als 55.000 euros. A més, com a novetats d'esta sisena edició, a més de l'augment de l'import, s'han creat les categories Millor Startup Seed i Millor Startup Triple Impact, per a donar suport a les startups en la seua segona fase i donar suport als projectes d'emprenedoria social.

Concretament, el guardó especial a la millor startup, reconegut amb un premi de 12.000 euros per a invertir en l'empresa, ha recaigut en Wenalyze, startup que ofereix serveis de insurtech centrats en la personalització de les assegurances a través de les xarxes socials.

En esta edició, el guardó a millor emprenedor, reconegut amb 5.000 euros, ha recaigut en Joaquín Costa, CEO i cofundador de Grupo Casfid, companyia valenciana especialitzada en la gestió d'esdeveniments i control d'aforament amb intel·ligència artificial.

L'altre guardó de la categoria especial, també premiat amb 5.000 euros és el de millor startup en fase seed, que ha sigut per a Corify, startup mèdica centrada en les arrítmies cardíaques, que és una spin off de la Universitat Politècnica de València.

Les startups premiades en les diferents categories sectorials, que en esta edició han rebut 3.000 euros, han sigut:

Sectorials

 • Millor Startup Advertising / Màrqueting / Media / Content: Reportaro
 • Millor Startup Cleantech / Energy / Sustainability / Impact: CoCircular
 • Millor Startup Fashion / Textile / Design: Sepiia
 • Millor Startup Fintech / Insurtech / Legaltech: Code Contract
 • Millor Startup Foodtech / Agrotech: Lemon Food Lab
 • Millor Startup Gaming / Entertainment / eSports: Yuvod
 • Millor Startup Health / Wellbeing / Medtech /Sportstech: Binartis Genomics
 • Millor Startup Industry 4.0 / Logistic / Mobility: FOBTechnologies
 • Millor Startup Programari: Internxt
 • Millor Startup Traveltech / Tourism: GuruWalk
 • Millor Startup Triple Impact: Timpers Brand

“Tenim un ecosistema emprenedor unit, potent, talentós, que és un clar referent a nivell nacional, i espais com este són una finestra i exemple del que esta ciutat i este sector pot aconseguir”, ha afirmat Bernabé.

Per la seua banda, Juan Luis Hortelano, CEO de Startup Valencia, qui ha intervingut en l'obertura de l'esdeveniment, ha assenyalat que "l’ecosistema valencià d'empreses innovadores i tecnològiques està emergint durant 2021 de tal manera que consolida la Comunitat Valenciana com una regió afermada i referent. Volem ser protagonistes de la digitalització de l'economia i abanderar un nou model productiu basat en el coneixement i la tecnologia”.

“Els VLC Startup Awards són un exemple de suport de l'administració al talent local, perquè atraure-ho, però, sobretot, retindre-ho, és fonamental per a aconseguir eixe repte col·lectiu i compartit que ha de ser convertir la ciutat en un hub tecnològic i d'innovació de referència al Mediterrani”, ha defensat la regidora Pilar Bernabé.

Pujar