elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València premia als seus esportistes

València premia als seus esportistes
  • Paco Borao i el primer equip femení de bàsquet valencià, entre els guanyadors dels premis al mèrit esportiu

Els membres del jurat del dinovè lliurament dels Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València han reconegut a un total de 24 premiats entre els esportistes, clubs i voluntaris més destacats en el panorama esportiu valencià de 2018. Aquests premis inclouen un total de cinc àmbits i 18 categories, i han estat atorgats per un jurat conformat per 10 membres, entre ells la regidora d'esports Pilar Bernabé. El premi a l'esportista més destacat ha estat per a José Rico Dasí, campió de pàdel nacional en 2018. En categoria femenina, tant Amparo Gil Bayarri, campiona de lliga d'hoquei, com María Calvo Balaguer, campiona d'Europa sènior de Rugbi XV, han estat premiades.

D'altra banda, quant a esportistes més destacats amb diversitat funcional els premiats han estat Jesús Cordero Ballesteros, campió d'Espanya de duatló i triatló, i Eva Coronado Tejeda, campiona del món de natació IPC i campiona d'Espanya en diferents modalitats amb rècord d'Espanya en els 400 metres lliures.

Pel que respecta als clubs o equips , s'ha fet amb el premi al club esportiu més destacat el primer equip femení de València Bàsquet donat l'ascens a la màxima categoria del bàsquet femení després de només quatre anys des de la seua creació. A més, el jurat ha premiat amb el mèrit al fet esportiu de l'any o millor resultat internacional a l'eliminatòria de la Copa Davis disputada entre Espanya i Alemanya a València, a causa de la gran projecció internacional que va suposar aquest esdeveniment.

Quant a la trajectòria esportiva més destacada, el jurat ha decidit premiar a Juan José Safont Ballester, esportista i entrenador d'esgrima amb més de tres dècades d'experiència i a Ana Belén Giner Fácila, pilotari amb més de 20 anys d'experiència i campiona en diferents modalitats.

En l'àmbit de l'esport en edat escolar, el premi a l'esportista en edat escolar més destacat és per a Miguel Guzmán Tafalla, campió d'Espanya de triatló per clubs i duatló per relleus. Pel que respecta a les dones, Nerea Ortiz Serrano, campiona del Món de triatló Cross Júnior i Viviana Galván Cipriani, guanyadora de quatre títols nacionals i una medalla d'or individual en escacs són les guardonades en aquesta categoria.

D'altra banda, el centre educatiu que ha estat guardonat per haver donat més suport a l'esport en edat escolar ha estat el Club Vóleibol València, que compta amb més de 240 esportistes. Al seu torn, el Club Esportiu Malilla ha rebut el premi l'equip o club esportiu en edat escolar més destacat després de complir el mig segle d'existència.

Com a esportista més destacat en l'àmbit popular, el jurat ha decidit premiar a José Jaime Agustín Vallés, que compta amb més de 1.300 carreres en el seu historial. Pel seu costat, la distinció a l'associació que més suport ha donat a l'esport popular ha estat per a la Fundació Trinidad Alfonso.

En l'àmbit del voluntariat esportiu, Juan Porcar Adrian i Carmen Barrera Herrero han estat reconeguts com els voluntaris esportius més destacats de l'any 2017. Per la seua part, l'associació o col·lectiu que més suport ha donat al moviment del voluntariat esportiu de la ciutat de València ha estat per al jurat la Fundació Adsis.

En l'apartat de mitjans de difusió que més i millor suport ha donat  i ha difós la realitat esportiva de la ciutat el Premi al Mèrit Esportiu ha estat per al programa Superdeportes de la 97.7 Llevant Ràdio pel seguiment i difusió de l'esport minoritari a València. D'altra banda, el premi al millor article periodístic ha estat per a Matías Sartori.

El reconeixement a l'entitat no esportiva que més decididament ha donat suport a l'esport del municipi, ha estat per a Vialterra Infraestructures S.Pel seu suport en els sis últims anys als Jocs Esportius Municipals de triatló.

En la categoria d'entitats que més suport han donat a la igualtat de gènere en la pràctica de l'activitat física i l'esport a la ciutat ha estat reconeguda la Federació de Pilota Valenciana per la seua labor de consolidació d'igualtat de gènere en este esport a través dels Jocs Esportius Municipals.

Per a concloure, el Premi Amorós al Mèrit Esportiu Ciutat de València ha estat atorgat a Paco Borao, president d'SD Correcaminos així com del Comitè Organitzador de la Marató de València i de l'Associació Internacional de Maratons i Carreras a Distància (AIMS).

Tots els i les esportistes i clubs que han estat premiats rebran els seus reconeixements el pròxim dimecres 13 de novembre en la gala que se celebrarà en la sala d'actes del Complex Esportiu Cultural Petxina a les 19:30h.

Pujar