elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València posa en valor la cultura literària amb la celebració de la 56 edició de la Fira de l'Llibre

València posa en valor la cultura literària amb la celebració de la 56 edició de la Fira de l'Llibre
  • Els Jardins de Vivers acolliran de nou aquesta fira en què passaran prop de 150 autors i autores i retrà homenatge als poetes valencians Francisco Brines i Marc Granell

Avui ha arrencat en els Jardins de Vivers la 56 edició de la Fira de l'Llibre, la primera després de la pandèmia, per on passaran fins al proper dia 24 prop de 150 autors i autores i que retrà homenatge als poetes valencians Francisco Brines i Marc Granell.

El retorn d'aquesta cita el format presencial "torna a convertir València en el referent de la cultura i la vida", tal com ha manifestat l'alcalde, Joan Ribó, en la inauguració. El primer edil ha posat en valor la literatura "com un antídot contra la desesperança i la solitud" durant els mesos de confinament, i com una eina que "ens ajuda a ser persones més crítiques amb l'entorn".

"És difícil no emocionar-se a l'veure el passeig Antonio Machado -dels Viveros- ple de llibres i d'històries, una altra vegada", ha expressat Ribó, "perquè és un indicador més de la tornada a la normalitat". L'alcalde, acompanyat de la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha participat en l'obertura d'aquest "acte cultural de primera magnitud", que impulsen el Gremi de Llibreters i la Fundació Fira de l'Llibre, i que compta amb el suport de l'consistori , entre altres institucions i patrocinadors. El màxim responsable de la ciutat ha felicitat els organitzadors i la il·lustradora Elena Odriozola, autora d'el cartell de la 56 edició, "per tota la feina que han realitzat", que ha permès "tornar a passejar la fira".

Joan Ribó s'ha referit a "la pandèmia que va parar el món fa 19 mesos" i "ens va situar en una realitat que s'assemblava massa a una novel·la de ciència ficció". En aquest moment, "els llibres es van convertir en un antídot contra la desesperança i la solitud", i "si bé és cert que inicialment les llibreries van patir una baixada de les vendes, també ho és que en el primer semestre de 2021 la venda de llibres ha augmentat un 44% a Espanya ".

Per a l'alcalde de València aquestes xifres són "bones per al sector i molt bones per a la societat". En aquest sentit, ha assenyalat que "llegir ens fa lliures, ens ajuda a somiar, a saber, a contrastar i de vegades fins i tot a canviar d'opinió. I sobretot, llegir ens ajuda a ser persones més crítiques amb el nostre entorn, i a tenir un criteri propi sobre allò que és millor per a nosaltres i per a la societat ".

Per la seva banda, el president de l'Gremi de Llibreters, Juan Pedro Font de Mora, ha indicat que el sector aspira a el menys a "arribar a aproximadament dos terços de la facturació d'un any normal", ha recomanat a el públic visitant "aprofitar els dies laborables "davant el cap de setmana per evitar cues, i s'ha mostrat" ​​convençut que serà una fantàstica fira ".

La 56 Fira de l'Llibre, que se celebra entre el 14 a el 24 d'octubre als Jardins de Vivers, reuneix 60 expositors, 83 casetes, i 800 autors signants, a més d'oferir 9 taules rodones sobre temes d'interès social, entre d'altres activitats culturals programades que s'organitzen al voltant de el llibre i la lectura.

Cal destacar que es tracta de la segona fira d'Espanya, tant per volum comercial com per visitants, i que està organitzada per la Fundació Fira de l'Llibre de València i el Gremi de Llibrers de València.

Pujar