elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València posa en marxa un plan per ajudar a superar el dol després de la pandèmia

València posa en marxa un plan per ajudar a superar el dol després de la pandèmia
  • Este projecte va dirigit a persones afectades per la COVID-19, familiars de persones que han faltat i persones que travessen dificultats a conseqüència de la pandèmia

El regidor de Salut, Emiliano García, ha anunciat que des de la Regidoria de Salut, junt amb l’Asociación Viktor E. Frankl “llançarem un programa que té com a objectiu ajudar a superar el dol i donar suport a les persones afectades per la COVID-19, als familiars de les persones que han faltat a causa del virus i a totes aquelles persones que hagen patit pèrdues, tant econòmiques com d’una altra índole i que s’hagen vist afectades a conseqüència de la pandèmia".

Emiliano García ha destacat que “durant les últimes setmanes, la Regidoria de Salut i l’Asociación Viktor E. Frankl hem mantingut diverses reunions per dissenyar un projecte centrat a acompanyar i escoltar les persones afectades per la  COVID-19, especialment les famílies que han perdut un ser estimat, però també aquelles que travessen dificultats econòmiques, han perdut l’ocupació o senten ansietat”.

L’edil ha remarcat “la necessitat, en estos moments, d’un servici com el que es presta des de l’Asociación Viktor E. Flank i ha recordat que “la crisi sanitària actual està causant molt de sofriment a les víctimes i també als familiars per la soledat i l’aïllament en el moment de la mort”, però, ha continuat “el sofriment durant esta crisi va més enllà i també es relaciona amb una altre tipus de pèrdues com són les laborals, projectes de vida o plans de futur que s’han vist truncats pel virus".

García ha recordat que “l’Asociación Viktor E. Frankl té experiència en la prestació del servici d’acompanyament i suport durant la pèrdua d’un ser estimat, de la salut, de fets vitals traumàtics (acomiadaments, desnonaments, maltractament, desarrelament, a les persones migrants...) i davant el buit existencial”. Durant la crisi sanitària, l’entitat ha estat rebent sol·licituds d’ajuda que han sigut ateses per telèfon i videocàmera a causa del confinament. “Al mes de juny continuaran treballant de manera telemàtica i, quan finalitze l’Estat d'alarma i comence el mes de juliol, reprendran l’atenció presencial en la seua seu”.

Dins del projecte també es planteja el desenvolupament de tallers d’ajuda mútua (que començaran al setembre), xarrades en línia, la difusió de píndoles logoterapèutiques i la creació d’un espai d’escolta per a professionals sanitaris amb l’objectiu de previndre el desgast professional, acompanyar en situacions d’esgotament emocional, fer front a situacions traumàtiques i promoure la salut personal i professional.

L’Asociación Viktor E. Frankl està integrada per professionals de diversos àmbits: metges, psicòlegs, infermers, pedagogs i advocats. Va ser reconeguda d’utilitat pública per ordre del Ministeri de l’Interior l’any 2008 i aplica un mètode sustentat en els principis de la logoteràpia, fundada per Viktor E. Frankl, del qual prenen el nom, perquè la persona afectada puga viure l’experiència de la pèrdua i el sofriment de la millor manera possible. El seu servici és complementari a l'assistència mèdica, però en cap cas la substituïx.

Pujar