elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València posa en marxa la campanya escolar La campanya “Per una Ciutat en Convivència”

València posa en marxa la campanya escolar La campanya “Per una Ciutat en Convivència”
  • Aquest any es pretén que l'alumnat reflexioni sobre la importància que la ciutat es configuri com a Capital Mundial del Disseny

MÉS FOTOS
València posa en marxa la campanya escolar La campanya “Per una Ciutat en Convivència” - (foto 2)

L'Ajuntament de València, a través de la regidoria d'Educació, ha obert el termini d'inscripció perquè els centres educatius de la ciutat participen a la XXVI Campanya “Per una Ciutat en Convivència”, una iniciativa dirigida a la població escolar per tal que reflexione al voltant de diferents temes i els plasmen en cartells que seran exposats al mobiliari urbà de la ciutat. Sota el lema “València Capital Mundial del Disseny 2022”, la regidoria d'Educació pretén, a la present edició, aportar la mirada de la infància i la joventut al nomenament de la nostra ciutat com a Capital Mundial del Disseny.

La campanya forma part de les accions que desenvolupa la Regidoria d’ Educació en la Xarxa de Ciutats Educadores. Entre els objectius està el de sensibilitzar la ciutadania a partir de dibuixos elaborats per l'alumnat dels centres educatius, potenciant una educació de valors humans i cívics en els diferents àmbits de la vida quotidiana. Enguany es pretén que l'alumnat reflexione sobre la importància que València es configure com a capital mundial del disseny i es potencie la mirada de l'alumnat al món del disseny.

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha explicat que “pretenem que la campanya servisca per sensibilitzar, visualitzar i fomentar la importància del disseny entre la comunitat educativa, i contribuïsca a reconèixer entre el nostre alumnat, la importància del disseny com a eina que afavoreix i potencia el desenvolupament i transformació de la ciutat”. Amb això, “incentivem que reflexionen sobre el disseny a través de les arts plàstiques, el resultat final de les quals és la realització de cartells que representen la importància del disseny per a la ciutat”. Els treballs s'exposaran per tota la ciutat, a través dels MUPIS, projectant i convocant la ciutadania a una reflexió comuna.

Ibáñez ha recordat que este curs s’ha oferit un nou taller amb el qual “es preten estimular la creativitat artística, fomentar el coneixement sobre el disseny valencià i visibilitzar-lo, ja que és important involucrar els centres educatius al full de ruta de la Capitalitat del Disseny, una oportunitat excel·lent per apropar el disseny a l'alumnat i reivindicar la importància de l'educació artística”. El període d´inscripció està obert fins al 4 de febrer, a través del web de la regidoria d´Educació, https://educacio-valencia.es/

Pujar