21 de gener de 2021 21/1/21

València podria instal·lar carregadors elèctrics per a patinets, bicis i mòbils gràcies a l'energia de l'aigua en les canonades

València podria instal·lar carregadors elèctrics per a patinets, bicis i mòbils gràcies a l'energia de l'aigua en les canonades - (foto 1)
  • Elisa Valía destaca que utilitza principalment l'energia de les canonades completada amb energia solar

MÉS FOTOS
València podria instal·lar carregadors elèctrics per a patinets, bicis i mòbils gràcies a l'energia de l'aigua en les canonades - (foto 2)

La Regidora del Cicle de l'Aigua, Elisa Valía, ha afirmat que estan valorant instal·lar una completa xarxa de Palmeres de recàrrega on tots els ciutadans puguen recarregar tant patinets o bicis i fins i tot els seus propis mòbils on també tindran accés gratis a una xarxa wifi. Aquesta xarxa emprarà energia de l'aigua i el sol. Així ho ha afirmat després de visitar juntament amb el personal de EMIVASA la Palmera que s'ha instal·lat en la zona de la Rambleta.

A més d’esta primera palmera, EMIVASA ha instal·lat una altra Palmera de Càrrega en l'avinguda d'Alfauir, i en estos moments tècnics de l'Ajuntament de València i de l'empresa estudien ampliar la xarxa a altres zones de la ciutat.

El sistema de recàrrega és senzill i consisteix a emprar l'energia de l'aigua de les canonades de la ciutat mitjançant la instal·lació d'una turbina. Amb l'objectiu d'assegurar el circuit, a més s'han instal·lat pantalles solars.

“Em sembla molt positiva està iniciativa perquè respon al nostre compromís amb el medi ambient i de generar respostes a l'emergència climàtica. La suma de xicotets gestos com aquests poden fer canviar moltes coses per a assegurar un medi ambient millor”, ha assegurat Valía.

EMIVASA vol amb esta nova proposta generar sinergies favorables al correcte i racional ús dels recursos disponibles per a avançar cap a una economia circular i sostenible. El sistema d'ús és senzill perquè resulte còmoda i pràctica la utilització del sistema de recàrrega.

Pujar