elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València planteja instal·lar una zona de jocs infantils a la plaça del Cedre

València planteja instal·lar una zona de jocs infantils a la plaça del Cedre
  • Un cop aprovat la proposta, la plaça comptarà amb un gran arenal central i un joc d'escalada per a xiquets

MÉS FOTOS
València planteja instal·lar una zona de jocs infantils a la plaça del Cedre - (foto 2)

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria d'Ecologia Urbana, ha presentat el projecte de millora plantejat per a la plaça del Cedre, que sorgeix dels pressupostos participatius DecidimVLC. El projecte preveu l'adequació d'una gran zona de jocs infantils recreativa i ha sigut presentat ja des dels servicis municipals a les persones proponents. Una vegada aprovat de manera definitiva, la plaça comptarà amb un gran arener central i un joc d'escalada per a xiquets i xiquetes.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que el projecte preveu l'habilitació d'una gran àrea recreativa per als xiquets i xiquetes, situada en el centre de la plaça, en un espai ideal on harmonitzar joc i diversió. Per a això, es proposa crear un gran arener, d'unes dimensions aproximades de 130 metres quadrats, i també un joc d'escalada de cordes i xarxes de 5,75 metres d'altura. Envoltant l'arener, es genera una sèrie de rectangles de formigó pintats, que es poden utilitzar tant per al joc lliure com per al descans.

Campillo ha subratllat que la zona de jocs no serà estàndard, sinó que ofereix elements lúdics innovadors, com l'estructura de cordes i plataformes en altura, un element que motiva a l'activitat física i a la coordinació dels xiquets i xiquetes que la utilitzen. A més, ha destacat el vicealcalde, “al mateix temps que adeqüem la nova zona recreativa, donem també solució a un dels problemes que presenta el jardí central de la plaça, que és que cada vegada que plou s'entolla d'aigua en el centre, segurament perquè el projecte original no va estar bé permeabilitzat”. El projecte que es presenta ara aprofita les actuacions d'instal·lació de l'estructura de cordes per a resoldre este problema mitjançant l'aplicació d'una important capa d'arena que retindrà l'aigua de pluja i evitarà les embassades davant episodis de pluges fortes com les dels últims dies.

Els jocs de cordes i escalada són espais infantils de joc que presenten diferents graus de dificultat i estan adaptats a diverses edats, per a posar a prova l'equilibri i agilitat de la infància, al mateix temps que desenvolupen la seua concentració. Es tracta d'una eina lúdica orientada al desenvolupament psico-físic de les xiquetes i els xiquets i a millorar la seua capacitat motora i estructura posicional. Pel que fa als areners, presenten beneficis de caràcter sensorial, estimulen el joc simbòlic, i milloren la motricitat i les habilitats socials.

El projecte desenvolupat des dels servicis municipals inclou, com ha destacat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, un sistema drenatge sostenible i alternatiu, que constitueix una tècnica complementària a les convencionals. Este sistema gestiona l'escolament produït en la superfície mitjançant tècniques que repliquen els processos naturals previs al desenvolupament urbà i, per a això, se serveix d'elements de captació, laminació i tractament estratègicament integrats en el paisatge urbà.

També s'ha informat sobre els paviments a disposar en el projecte, que seran permeables, és a dir, sistemes de pavimentació que permeten la filtració de l'escolament a través d'ells cap a capes subsuperficials (d'esta manera l'aigua pot emmagatzemar-se temporalment en la subbase mitjançant graves o geocel·les, podent infiltrar-se en terreny o descarregar-se controladament cap a aigües avall).

Pujar