20 de gener de 2021 20/1/21

València obri el seu servei d'atenció domiciliària a tots els majors

València obri el seu servei d'atenció domiciliària a tots els majors - (foto 1)
  • L'Ajuntament destinarà 2,5 milions d'euros per a actuacions urgents en matèria de serveis socials

Tots els majors que es troben en situació de vulnerabilitat podran accedir als serveis d'atenció domiciliària de l'Ajuntament de València durant la crisi sanitària i l'estat d'alerta. Per a això s'habilita un telèfon (900 525 798) en el qual treballadors socials resoldran els seus dubtes i els ajudaran en tot el possible.

L'objectiu d'aquesta ampliació no és un altre que, tal com ha apuntat la vicealcaldessa Sandra Gómez, “ni un sol major es quede sense ser atés”: ”Continuem treballant per a protegir a les nostres persones majors”.

Una mesura que se suma a l'habilitació dels poliesportius municipals per a acollir a persones sense llar. Unes instal·lacions on, segons ha indicat l'alcalde Joan Ribó, continuen havent-hi places disponibles per a acollir a persones necessitades.

Ajudes contemplades

Des de l'Ajuntament de València s'ha comunicat que entre les ajudes contemplades per a aquest període s'inclou el servei Menjar a Casa amb el qual se li farà arribar a les persones en situació de vulnerabilitat el menjar que precisen.

A més, es posa en marxa un servei d'acompanyament telefònic per a evitar el aislament social. Aquest servei es durà a terme amb l'ONG Amics de la Gent Major especialitzada oferir aquesta prestació amb el consistori.

De manera paral·lela, també s'oferirà formació en Tics a les persones majors de la ciutat de València. Uns cursos en els quals se'ls ensenyarà, entre altres coses, a realitzar la compra online i a utilitzar aplicacions d'entreteniment.

Perquè tota aquesta informació arribe al major nombre de persones possible es plasmarà en una campanya de publicitat en els mitjans de comunicació.

Pujar