27 de setembre de 2020 27/9/20

En València ja és Nadal

Un cor escolar inaugura el Nadal a València
Un cor escolar inaugura el Nadal a València
  • Aquest divendres ha tingut lloc la tradicional encesa de les llums nadalenques en la plaça de l’Ajuntament

MÉS FOTOS
En València ja és Nadal - (foto 2)
En València ja és Nadal - (foto 3)

La ciutat de València lluix des d'este divendres la seua tradicional decoració nadalenca que, a més del centre de la ciutat, ha sigut instal·lada en 30 punts diferents i inclou 11 arbres en barris i pobles de València. L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i les falleres majors de València, Consuelo Llobell i Carla García, ha assistit a l'encesa de la il·luminació nadalenca en la plaça de l'Ajuntament, en un acte en el qual han actuat el Cor Escolar COMVAL i el dels Xiquets Cantaires DIVISI.

"Un any més el Nadal s'encén a València en molts punts diversos gràcies a tots els arbres de Nadal i la decoració i la il·luminació que hem distribuït per tota la ciutat», ha afirmat l'alcalde, Joan Ribó, qui ha fet «una crida a la ciutadania a visitar-los i gaudir de tots aqueixos enclavaments pels barris i pobles de València".

Ribó ha destacat així “la priorització de la descentralització als barris i pobles de València i l'esforç municipal per a engalanar la ciutat durant les festes nadalenques, des de hui i fins a passada la festivitat del dia de Reis”. En este sentit, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha ressaltat que el Nadal a València està consolidant-se com “una gran celebració, amb el conseqüent impacte social, cultural i econòmic per a la nostra ciutat, que dóna protagonisme als barris i pobles de València”. Igualment ha recordat que l'encesa de la il·luminació marca l'inici de «tot un conjunt d'activitats paral·leles que dinamitzen la interacció social i l'activitat econòmica per tots aqueixos 30 punts de la ciutat”. El pressupost d'enguany aconsegueix els 121.000 euros, quasi un 20% més que l'any passat.

Quant als arbres de Nadal, elements més característic de la decoració nadalenca, a més de l'instal·lat en la plaça de l'Ajuntament, esta vesprada s'encenen els de les places de Patraix, del Doctor Landete, Campanar, Benimaclet,  Doctor Collado i Benicalap, així com també en el Cabanyal, Orriols, Sant Marcel·lí, Malilla i en el mercat de Proveïments. A més, la decoració nadalenca arribarà un any més als pobles de Benifaraig, Poble Nou, Borbotó, Masarrojos, Cases de Bàrcena, la Torre, el Palmar, el Perellonet, Pinedo, el Saler, Mauella, el Forn d’Alcedo, Font d’En Corts, Carpesa, Castellar-l’Oliveral, la Punta i Benimàmet-Beniferri.

La decoració d'enguany es completa amb elements ornamentals al principi dels carrers pròxims a la plaça de l'Ajuntament: Sang, Periodista Azzati, Roger de Llòria, Marqués de Sotelo, Ribera, Correus, En Llop, Barcelonina, Cotanda i Maria Cristina. A més, com a millores admeses en la contractació de l'enllumenat, enguany la il·luminació amb ‘vitraleds’ també estarà present al carrer de les Barques i en el Passeig de Russafa, en un reforç addicional a la decoració nadalenca del centre de la ciutat.

Pujar