26 de setembre de 2020 26/9/20

València llança una nova campanya per a disminuir el greu problema de les tovalloletes

València llança una nova campanya per a disminuir el greu problema de les tovalloletes - (foto 1)
  • Tirar al vàter les tovalloletes ens costa 230 milions d'euros a l'any

MÉS FOTOS
València llança una nova campanya per a disminuir el greu problema de les tovalloletes - (foto 2)

L'Ajuntament ha presentat la nova campanya de conscienciació sobre el perill de tirar al vàter toallitas i productes higiènics. La presidenta de l'EMSHI i regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha visitat este matí la depuradora de Pinedo, i ha anunciat la iniciativa, que compta amb el suport de nombroses entitats de l'àmbit estatal.

La depuradora de Pinedo és una de les plantes més importants en què realitza el sanejament i la depuració de les aigües residuals la ciutat de València. Valía ha visitat les instal·lacions i ha presentat als mitjans de comunicació la nova campanya de sensibilització, titulada «No alimentes al monstre de les clavegueres». Es tracta d'una iniciativa dissenyada «per a conscienciar i fer veure a la ciutadania la problemàtica que es genera en les xarxes de sanejament i, a vegades, en les pròpies vivendes, per tirar al vàter tovalloletes humides i altres productes higiènics.

La campanya perseguix conscienciar i, alhora, facilitar hàbits que contribuïsquen a reduir les conseqüències ambientals de la presència de tovalloletes en les xarxes de distribució. «És una crida col·lectiva a l'ús responsable de les tovalloletes i resta de productes higiènics», ha explicat Elisa Valía. La regidora ha anunciat que es distribuiran caixes dissenyades expressament per a emmagatzemar les tovalloletes humides i evitar que acaben en les canonades. De fet, Valía ha subratllat el valor de les infraestructures i instal·lacions dedicades al sanejament tant locals com autonòmiques, i ha fet una crida a la ciutadania perquè siga responsable en el consum de productes i no utilitze el vàter com a paperera. 

LES TOVALLOLETES EN XIFRES

En termes estatals, este problema provoca un sobrecost de 4 a 6 euros per persona a l'any (230 milions anuals), i encareix en un 10/15% el manteniment, tractament i depuració d'aigües residuals (per l'elevada despesa energètica que es requerix per a garantir el trasllat i no col·lapse de les tovalloletes en el seu recorregut fins a les plantes depuradores).

Pujar