3 de desembre de 2020 3/12/20

València incorpora la platja de la reserva de la Punta de la Devesa al programa de seguiment de residus marins

València incorpora la platja de la reserva de la Punta de la Devesa al programa de seguiment de residus marins - (foto 1)
  • El regidor d’Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, ha participat en la jornada de neteja de la platja d’El Saler organitzada pel projecte Mars Circulars de Coca-Cola i la ONG valenciana Xaloc, en col•laboració amb l’Ajuntament de València

MÉS FOTOS
València incorpora la platja de la reserva de la Punta de la Devesa al programa de seguiment de residus marins - (foto 2)

Més d’un centenar de persones voluntàries han participat en esta jornada de sensibilització mediambiental. Sergi Campillo ha valorat que part dels microplàstics recollits seran reutilitzats i es reintegraran en la cadena de valor de Coca-Cola. Per al regidor d’Ecologia Urbana y vicealcalde, “iniciatives com esta són molt importants per mantindre l’entorn litoral en les millors condicions per fer front a l’emergència climàtica, que és una de les prioritats del govern de Joan Ribó”.

El regidor d'Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, ha informat de la pròxima incorporació de la platja de la reserva de la Punta de la Devesa al programa de seguiment per a residus marins establert per la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, depenent del Ministeri per a la Transició Ecològica. Este projecte estatal es desenvolupa amb l’objectiu de comptabilitzar els objectes trobats, comparar la situació d’altres platges, calcular tendències i facilitar informació sistemàtica que permeta establir mesures orientades a reduir els residus que arriben al mar. En el cas de la platja de la Reserva de la Punta de la Devesa, del Parc Natural de l'Albufera, serà l’Oceanogràfic l’encarregat de fer este treball, amb la col·laboració del Servei Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València.

Ho ha explicat en la cloenda de la jornada de neteja de la platja d’ El Saler, organitzada pel projecte Mars Circulars de Coca-Cola i l’ONG valenciana Xaloc en col•laboració amb l’Ajuntament de València. Una jornada de sensibilització mediambiental on han participat més d’un centenar de persones voluntàries que han recollit residus, bona part d’ells microplàstics que seran reintegrats a la cadena de valor de Coca-Cola, amb l’objectiu de promoure l’economia circular.

Mars Circulars compta amb el suport del Ministeri d’agricultura, Pesca i Alimentació i la col·laboració de més de 170 organismes públics i privats entre ajuntaments, ONGs, universitats i associacions. El regidor i vicealcalde ha valorat este projecte “degut a la importància que suposa mantindre l’entorn litoral en les millors condicions per afrontar l’emergència climàtica, que és una de les prioritats del govern de Joan Ribó”. Campillo ha destacat que la presència de residus procedents de l’activitat humana, principalment material plàstic de diverses composicions, en pràcticament tots els ecosistemes i especialment als oceans, s’ha convertit en un gravíssim problema de dimensions globals, tal i com alerten organismes internacionals com les Nacions Unides.

Pujar