24 de setembre de 2020 24/9/20

València il·luminarà els seus barris aquest Nadal per a reforçar el comerç local

València il·luminarà els seus barris aquest Nadal per a reforçar el comerç local - (foto 1)
  • L'Ajuntament augmenta la inversió en un 20% fins a aconseguir els 121.000 euros per a aquesta partida

S’instal·laran elements ornamentals en més d’una trentena de punts de la ciutat, entre carrers, places i pobles de València. I es preten reforçar a la il·luminació a tots els carrers que donen a la Plaça de l’Ajuntament. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha afirmat que amb este increment es dóna resposta a les demandes dels veïns i veïnes de València i impliquen una visió integradora de la ciutat. Per la seua part, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que el Nadal és una data estratègica que “l’Ajuntament ha reforçat amb la incorporació de la doble sessió de les campanades, la Bústia Reial i les activitats als barris o la nova configuració artística de la Cavalcada de Reis per convertir-la en la que València mereix”.

L’Ajuntament destinarà 121.000 euros, amb IVA inclós, per al contracte de la il.luminació per al Nadal a València. S’incrementa així en més d’un 20 per cent respecte a l’any anterior quan es va invertir 96.800 €. Amb este increment, el govern municipal tracta de donar resposta a les demandes dels veïns i veïnes arribant a tots els barris, com ha explicat la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario. De fet, s’ha inclós enguany a la Font d’En Corts on, per petició ciutadana, lluirà un rètol de "Bon Nadal" en la carretera. Segons la regidora, “València és una ciutat de barris, i la nostra política està encaminada a atendre les demandes del veïnat que històricament han estat oblidades en benefici d’una política centralista i de grans esdeveniments”. Notario ha posat com a exemples d’esta nova gestió els pressupostos participatius, la política de mobilitat o la Fira de Juliol, “són accions que impliquen una visió integradora de la ciudad”. “L’objectiu final és que tots els veïns i veïnes disfruten de la mateixa manera en Nadal i, a més, donar suport i dinamitzar els comerços de proximitat”.

En esta mateixa línia, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha assenyalat que es manté la descentralització als barris dels últims anys i també és reforça el centre històric per ajudar al xicotet comerç en la seua campanya de vendes més important de l’any. “El Nadal és estratègic per a València, una festivitat que l’Ajuntament ha reforçat amb la incorporació de la doble sessió de les campanades, la Bústia Reial i les activitats als barris o la nova configuració artística  de la Cavalcada de Reis per convertir-la en la que la ciutat mereix”.

L’increment en la inversió del servici d’il·luminació ornamental per al Nadal ha sigut constant en els últims 4 any, des del 2015 quan es van destinar 60.000 euros fins als 80.000 euros, sense IVA, del 2018. Es preveu la instal·lació de quasi 120 punts decoratius de llum per la ciutat que inclou des d’arbres de Nadal, rètols, arcs, la il•luminació del Betlem, etc. en més d’una trentena de carrers, places i pobles de València, que suposen elements d’atracció per complementar la resta de propostes lúdiques i dinamitzar els carrers i places de València durant estes festes.Tot això, seguint criteris de sostenibiliat i amb la implantació de noves tecnologies que equilibre el menor consum energètic i un alt valor estètic, segons consta en les condicions del contracte.

A més, per tal d’accentuar la il·luminació de la Plaça de l’Ajuntament es preten col·loca elements decoratius al principi dels carrers que donen a la plaça que són: Carrer Sang, Periodista Azzati, Carrer de Lloria, Carrer Barques, Marques de Sotelo, Russafa, Ribera, Correus, En Llop, Carrer Barcelonina, Carrer Cotanda i María Cristina. També es valorarà a l’hora d’adjudicar el contracte la instal·lació de motius ornamentals al Passeig de Russafa i Carrer Barques.

Pujar