20 de gener de 2021 20/1/21

València habilita una nova residència per a persones sense sostre

València habilita una nova residència per a persones sense sostre - (foto 1)
  • Es tracta d'un convent en el qual s'atendran altres 23 usuaris

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha anunciat que des d’ahir està en funcionament una nova residència per a persones sense sostre en un convent gestionat per l’empresa Novaterra a Torrent, que oferix atenció a altres 23 persones. Este recurs se suma a les 114 places ja habilitades en la residència esportiva de la Petxina i en dos hostals de la ciutat (la Barraca, al passeig de Neptú i Stella Maris, a la plaça del Tribunal de les Aigües). Així, l’Ajuntament incrementa les places extra d’urgència  fins a les 135.

“Hem adjudicat un contracte de servici d'allotjament i atenció social per a persones sense llar en el Centre Temporal situat en el carrer Ave Maria de Torrent que disposa de 23 places, a favor de l'empresa Novaterra, durant un mes per import de 56.742,40 euros. El contracte podrà prorrogar-se per períodes diaris en funció de l'evolució de la crisi sanitària, sent el preu diari del servici de 1.830,40 euros”, ha manifestat Lozano.

L’Ajuntament de València ha contractat per a este recurs un servici d'acompanyament social diürn i nocturn de les persones derivades, servici diari d'esmorzar, dinar i sopar per a les 23 persones, neteja i desinfecció de les d'instal·lacions, servici de bugaderia, subministraments d'aigua, llum i gas i subministrament de materials d’higiene personal.

La regidora Lozano ha explicat que “l’Ajuntament de València continua treballant en el marc d’oferir habitacions individuals a les persones sense sostre de la ciutat per a minimitzar al màxim els contagis de coronavirus en el col·lectiu. A més, continuem treballant per a sumar nous recursos i en la mesura que estiguin en funcionament anirem informant”.

 

Pujar