13 de desembre de 2019 13/12/19

València, finalista a Capital Mundial del Disseny 2022

València, finalista a Capital Mundial del Disseny 2022 - (foto 1)
  • València competirà amb Bangalore (l'Índia) amb una candidatura que porta per lema "El disseny mediterrani de València. Disseny per al canvi, disseny per als sentits"

València ha aconseguit entrar en la fase final per a ser designada Capital Mundial del Disseny 2022. La World Design Organization (WDO) amb seu a Quebec (el Canadà), ha anunciat que València i Bangalore (l'Índia) seran les ciutats finalistes que competiran per ser triades Capital Mundial de Disseny 2022. El jurat ha valorat molt positivament el “estat de maduresa del disseny valencià” per a aquesta selecció.

La WDO visitarà el mes de juliol una visita oficial a València per a recaptar dades sobre la ciutat i sobre el projecte, que seran presos en compte en l'avaluació final del Comité de selecció, la decisió definitiva de la qual sobre la ciutat guanyadora es donarà a conéixer a l'octubre.

 Disseny mediterrani

La candidatura de València, articulada al voltant del lema "El disseny mediterrani de València. Disseny per al canvi, disseny per als sentits", reivindica una manera de mirar amb implicacions geogràfiques, però també estètiques, ètiques, filosòfiques i polítiques. El jurat ha valorat molt positivament el “estat de maduresa del disseny valencià” per a aquesta selecció.

El programa transversal de la candidatura València Capital Mundial del Disseny inclou un pla complet d'esdeveniments que abastaran totes les disciplines del disseny, des del disseny industrial al disseny d'espais passant per l'arquitectura i el disseny de serveis i interfícies. L'objectiu és coordinar la programació amb l'agenda cultural de la ciutat per a impregnar-la de disseny i acostar-la al màxim a la ciutadania. Així, de gener a desembre, cada mes estarà protagonitzat per un tema global a partir de quatre tipus d'esdeveniments: exposició, congressos, tallers i xarrades.

El focus se centrarà en continguts com el disseny enfront del canvi climàtic, el disseny mediterrani, el compromís del disseny en la igualtat de gènere, la història del disseny, el relat a partir del disseny, el desenvolupament industrial i el disseny i la naturalesa, entre altres.

L'objectiu de la candidatura de València no és un altre que convertir el disseny en agent principal de la innovació urbana i promoure el disseny valencià i l'espanyol a nivell internacional.

ocultar
València, finalista a Capital Mundial del Disseny 2022
Pujar