20 de gener de 2021 20/1/21

València està preparada per a l'arribada de fortes precipitacions

  • La Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua ha posat en marxa l'operatiu previst en el pla de pluges

La Regidoria de Cicle Integral de l'Aigua ha posat en marxa l'operatiu previst en el pla de pluges, reforçant les seues dotacions davant l'alerta de fortes precipitacions decretada per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. Així ho ha explicat la responsable d'esta àrea, la regidora Elisa Valía, qui ha posat en valor que València disposa de «un dels sistemes més moderns i millor preparats per a fer front a aquests fenòmens i evitar inundacions en les zones més sensibles de la ciutat».

D'esta manera, Vàlua ha assenyalat que les brigades ja estan treballant en la neteja d'embornals i el condicionament de túnels, i també que les instal·lacions municipals estan operatives i en vigilància contínua. A més, ha ressaltat que s'ha constituït el centre de coordinació municipal per a coordinar els treballs de totes les àrees implicades i les mesures que s'hagen d'adoptar segons evolucione el temporal, amb l'objectiu que la coordinació tots els servicis municipals «siga màxima i donem la millor resposta possible».

Segons ha precisat, sis brigades estaran preparades per a actuar a la ciutat en aquells punts susceptibles de patir algun tipus d'embós. A més, hi haurà personal qualificat tant en les estacions com en la secció de neteja per a donar resposta immediata a qualsevol problema que poguera sorgir al llarg d'este episodi de pluja i així minimitzar l'impacte del temporal sobre la ciutat. Un dispositiu especial al qual «independentment de l'especificat en el Pla de Pluges, es podrà incorporar més personal i mitjans d'altres departaments», ha ressaltat Elisa Valía, qui ha remarcat que «València està preparada per a l'arribada de les fortes precipitacions anunciades».

Pujar