22 de gener de 2021 22/1/21

València duplica les ajudes als comerços de proximitat de barri pel coronavirus

València duplica les ajudes als comerços de proximitat de barri pel coronavirus - (foto 1)
  • L'Ajuntament ha aprovat duplicar aquestes ajudes fins als 840.000 € mitjançant una modificació de crèdit amb caràcter urgent

El regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que l’Ajuntament aprovarà el dilluns en la Junta de Govern Local duplicar la partida pressupostària destinada a creació d'ajudes a nous comerços i consolidació dels existents fins a un total de 840.000 euros, mitjançant una modificació de crèdits de caràcter urgent.     

Les anteriors convocatòries contemplaven la possibilitat de rebre una ajuda de fins a 3.000 euros per comerç (depenent de les sol·licituds totals rebudes), però a l’haver-se augmentat la partida enguany, amb l’objectiu de pal·liar els efectes que té en el xicotet comerç de la ciutat el tancament de les seues portes per l’estat d’alarma a causa del covid-19, esta quantia podria incrementar-se en benefici dels autònoms que regenten un comerç de proximitat.

És important que se sàpiga que estes ajudes les poden sol·licitar tots i cadascun dels comerços de proximitat de València, de tots els barris, i siga quina siga la seua activitat o el servici que presten, sense distinció. A més, són unes ajudes molt fàcils de justificar, ja que cobreixen gastos tan usuals com el lloguer del local, les factures de la llum, de l’aigua o de l’Internet i el telèfon, siga quina siga la companyia que els subministre.

Les ajudes també contemplen el sufragament d’altres partides com campanyes publicitàries tant als mitjans de comunicació com a les xarxes socials, plans de millora del negoci o implantació de sistemes de venda per Internet, entre molts altres conceptes.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha dit que “tota aquella persona que tinga un comerç de proximitat en València, ja siga una paperereia, una botiga d’electricitat, una ferreteria, una tenda de roba, una fruiteria, carnisseria, forn, herbolari, una clínica veterinària, un centre ondontològic, un quiosc, una floristeria o qualsevol altre tipus de comerç de proximitat, ha de sol·licitar esta ajuda. És molt important que puguen comptar amb este ingrés extra per a fer front a la situació actual”.

La intenció de fer arribar estes ajudes a cada comerç de cada barri, segons explica Galiana, és “estar el millor preparats possible per a afrontar la crisi i aconseguir sustentar de manera ferma la xarxa del xicotet comerç de València, la que dóna vida a la ciutat en el seu dia a dia i la que dóna treball a un gran nombre de famílies. Volem que sàpiguen que l’Ajuntament està al seu costat”.

Actualment, per ordre del decret de l’estat d’alarma, el procés per sol·licitar qualsevol tipus de tràmit com este està aturat, pero el regidor Galaiana ha explicat que “només passem esta situació, ho tenim tot preparat per posar operatiu el sistema per a sol·licitar les subvencions als nous comerços i consolidació dels existents”.

Pujar