elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València, destí de creuers

València, destí de creuers

    Valenciaport estarà, un any més, present en la fira SEATRADE CRUISE GLOBAL, el principal certamen de creuers del món, que s'inaugura este any a Miami (Florida) el pròxim 8 d'abril. La presència de l’APV en este esdeveniment té per objectiu posar en valor les instal·lacions portuàries i l'oferta turística de València davant professionals del sector de tot el món. Mar Chao, directora comercial i de desenvolupament de negoci de l’APV; i Francesca Antonelli, directora de màrqueting, presents en la fira, mantindran una àmplia agenda de trobades amb directius de navilieres de tot el món en un estand institucional.

    Valenciaport: un port en constant creixement en trànsit de creuers

    En els últims anys el port de València ha experimentat un creixement pausat i sostenible en matèria de creuers, una tendència que es mantindrà durant 2019 amb unes previsions de tancament de l'any de 435.000 passatgers i 199 escales enfront dels 421.518 creueristes i les 196 escales de 2018. Considerat com un port mitjà en el sector, el port de València treballa amb fins a 30 companyies diferents i compta amb l'aposta de companyies com MSC Creuers, que en els últims anys ha consolidat el port de València com a port basi per a alguns dels seus vaixells almirall com són el MSC Divina i el MSC Meraviglia. Per la seua part, la companyia Costa Cruceros té també previst oferir el port de València com a port base per als seus passatgers, la qual cosa suposarà l'increment tant d'escales com de passatgers en el total de trànsit de creuers del port de València a final de l'exercici.

    Innovació en l'oferta turística

    El port de València s'ha consolidat en els últims anys com a destinació de navilieres especialitzades tant en públic familiar -les conegudes com contemporary-, com en aquelles dirigides a un públic premium (luxury) o fins i tot d'expedició. Esta tendència s'explica per la diversitat i qualitat de l'oferta que ha sumat a les visites per la Ciutat de les Arts i les Ciències o el barri antic de la ciutat altres alternatives enfocades en el patrimoni artístic i cultural de València i que inclouen vistes a museus com el de la Seda o Art Modern, rutes amb bicicleta per l'horta valenciana o una oferta de “experiències” que passen per cuinar paelles, pintar ceràmiques o elaborar orxata.

    Així, des de 2017, els operadors van incorporar nous recorreguts a les tradicionals rutes per l'Albufera, el centre històric o la Ciutat de les Arts i les Ciències. Entre ells destaquen la Ruta de l'Art Religiós, que inclou una parada en la Catedral amb l'obligada visita al Sant Calze i a altres esglésies com la recentment restaurada Sant Nicolás, amb raó denominada la capella Sixtina espanyola; la Ruta de la Seda que permet conèixer el llegat històric d’esta indústria a València amb les visites a la Llotja de la Seda, a l'acabat de restaurar Museu de la Seda i al barri de Velluters en el qual es fabricaven els teixits encara hui utilitzat en festes populars com les Falles. A les festes josefines està dedicada una altra de les excursions recentment oferides amb la fi que el visitant s’endinse en els principals punts neuràlgics d’estes festes declarades Patrimoni de la Humanitat en 2017.

    Pujar