30 de setembre de 2020 30/9/20

València crea una comissió per a analitzar les causes del tancament de les platges

València crea una comissió per a analitzar les causes del tancament de les platges - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  València crea una comissió per a analitzar les causes del tancament de les platges - (foto 2)

  El regidor de l'Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha participat este matí en la reunió convocada per la secretària autonòmica de Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, per abordar l'estat de les platges i els recents episodis de tancament d'alguna d'elles. En esta reunió, a la qual han assistit responsables polítics i tècnics no solament de València sinó també d'altres municipis com Alboraia o El Puig, s'ha acordat la creació d'una comissió tècnica permanent que analitze les causes i trobe solucions.

  En finalitzar la reunió, celebrada en la Ciutat Administrativa Nou d'Octubre, Campillo ha posat en valor la cooperació interadministrativa i ha agraït a la secretària autonòmica «la seua voluntat de convocar-nos a les diferents administracions amb competències en la matèria per a intentar coordinar-nos encara millor del que estàvem fent-ho fins ara, que ja ens estàvem coordinant». El regidor ha recordat que el sanejament és competència dels ajuntaments i el control ambiental és de la Conselleria de Medi Ambient.

  «El moment requeria una reunió a nivell polític i tècnic per a fer este seguiment de com va evolucionant la salut de les nostres platges i continuar posant la salut ambiental i de les persones per damunt de tot», ha assenyalat Sergi Campillo, qui, igual que Paula Tuzón, secretària autonòmica, ha descartat les depuradores com a causa i origen d'estos incidents. «Per descomptat hi ha algunes hipòtesis que semblen estar descartades. Els tècnics ens confirmen que no hi ha cap vessament extraordinari de les depuradores, que estan funcionant correctament. La hipòtesi més probable pot estar relacionada amb l'extensa xarxa de sèquies que tenim en la part nord de la ciutat de València i els municipis de l'Horta Nord».

  Així i tot – ha afegit Campillo- «s'intensificarà una inspecció per si en els últims mesos n’hi haguera hagut algun problema amb l'emissari submarí de la Malva-rosa, però pràcticament també descartem esta possibilitat».

  TRANSPARÈNCIA I RESPONSABILITAT

  La secretària autonòmica d'Emergència Climàtica, Paula Tuzón, ha insistit en la prioritat de la salut pública tant per al govern autonòmic com per als governs locals, i ha qualificat la reunió com «un exercici de transparència, de responsabilitat i de garantia», alhora que ha recordat que «les diferents administracions porten col·laborant des que es van donar els primers tancaments. Hui s'ha volgut focalitzar més eixa col·laboració i aprofitar la reunió per a crear una comissió tècnica permanent que escometa una inspecció exhaustiva que ens permeta conèixer les causes i solucionar el problema».

  Pujar