elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València construirà una nova plaça enjardinada al barri de Morverdre després de la reivindicació veïnal

València construirà una nova plaça enjardinada al barri de Morverdre després de la reivindicació veïnal
  • La iniciativa és fruit dels Decidim VLC i avui s'ha presentat un esbós a les entitats de barri perquè facen aportacions

MÉS FOTOS
València construirà una nova plaça enjardinada al barri de Morverdre després de la reivindicació veïnal - (foto 2)
València construirà una nova plaça enjardinada al barri de Morverdre després de la reivindicació veïnal - (foto 3)

El jardí de Nino Bravo, al districte de la Saïdia, tindrà àrea de jocs infantils renovada, més segura i accessible, i es connectarà amb el Mercat de Sant Pere Nolasc ampliant el pas de vianants que creua el carrer de Sagunt. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha presentat este migdia el projecte de remodelació de l’espai verd a representants de les associacions veïnals i de comerciants de la Saïdia. La iniciativa és fruit del procés de participació Decidim VLC i tindrà un cost d’uns 200.000 euros.

L’objectiu, segons ha indicat el vicealcalde, és millorar l’espai de jocs infantils i crear una gran superfície per a vianants, que tindrà continuïtat amb el Mercat de Sant Pere Nolasc mitjançant l’ampliació del pas de vianants i la separació de la calçada amb una massa de vegetació. El parc de Nino Bravo es convertirà en “una avinguda per a vianants”, amb zona de descans, zona verda, i àrea infantil —amb xanques de fusta, jocs d’equilibri i tobogan—. Així mateix, es conservarà l’arbrat existent i es substituirà el mobiliari urbà per nous bancs. 

Campillo ha donat a conéixer el  “primer esbós de projecte” a les entitats veïnals i de comerciants de Morvedre, així com a la persona que va fer la proposta als pressupostos participatius. Totes i tots els assistents s’han mostrat satisfetes amb la idea de la nova plaça, i han fet algunes aportacions que estaran incloses en el projecte final. Per al titular d’Ecologia Urbana, es tracta d’una actuació “important” perquè “podem aprofitar la reforma d’este jardí per crear una vertadera plaça comptant amb l’opinió i les aportacions del veïnat del barri”. A més, “amb vistes també a la seua connexió a la futura plaça que quedarà davant del remodelat en el seu moment Mercat de Sant Pere Nolasc”.

D’altra banda, el jardí actual “presenta algunes deficiències” que cal solucionar. “És massa obscur i necessita d’una remodelació integral dels jocs infantils i de la vegetació, si bé els arbres que hi ha es mantindran, perquè són de gran port i donen molta ombra”, ha assenyalat el vicealcalde. En eixe sentit, l’arbrat existent serà el punt de partida d’esta intervenció. “En una ciutat amb temperatures tan elevades en estiu sempre és millor conservar l’arbrat, com és el cas”, ha apuntat el responsable municipal.

El vicealcalde ha posat de relleu la remodelació d’esta infraestructura verda al districte de la Saïdia, “perquè podem crear, per fi, una plaça aprofitable per al veïnat, a més de reformar completament el jardí actual”.

Pujar