25 d’octubre de 2020 25/10/20

València construirà un carril bici en la Gran Via

València construirà un carril bici en la Gran Via - (foto 1)
  • Serà compartit amb el carril bus i s'executarà en els pròxims mesos

La Junta de Govern Local traurà a licitació el pròxim divendres 29 de novembre els carrils bici de les Grans Vies Ramón y Cajal – Ferran el Catòlic i el Institut Obrer. Entre tots dos carrils, 1.700 metres per a Grans Vies i 1.100 metres per a Institut Obrer, es destinaran prop de mig milió d'euros. Mentre que el primer requerirà un termini d'execució de dos mesos, el segon necessitarà tres mesos.

El corresponent a les Grans Vies s'habilitarà dos carrils unidireccionals (un per sentit) compartits amb el carril EMT – Taxi. Cobrirà una distància de 1.700 metres des de Plaça d'Espanya fins a Nuevo Centro, i es deixaran 1,20 metres d'ample; mentre que per al carril EMT – Taxi seran 3,15 metres. El carril bici sentit Nueva Centro connectarà amb el de Sant Vicent entre Plaça d'Espanya i Sant Agustí; i en el sentit cap al centre de la ciutat, unirà des de Pio XII amb el carril del carrer Cuenca. El pressupost per a este carril, emanat dels pressupostos participatius Decidim VLC 2018, constarà de 302.000 euros i el seu termini d'execució serà de dos mesos.

Per la seua part, el de Institut Obrer, recorrerà 1.100 metres des de Amado Granell Mesado (punt en el que es coordinaran les obres amb les quals estan realitzant en este punt FGV) fins a l'Albereda, passant pel Pont de Montolivet. A diferència que Grans Vies, este carril prové dels pressupostos participatius de Decidim VLC 2017, dels quals s'adjudiquen 123.500 euros i el termini estimat d'execució serà de tres mesos.

LICITACIÓ PER PROCEDIMENT NEGOCIAT

Els dos carrils bici van ser licitats i adjudicats a dues empreses, no obstant això una d'elles va al·legar no poder fer-se càrrec de l'obra en estar realitzant una altra de manera simultània; mentre que l'altra – Pavasal -, que tenia adjudicat el carril bici de Institut Obrer, en poder optar per fer Primado Reig (per la renúncia de la primera adjudicatària), va rebutjar a Institut Obrer. Al no haver-hi altres empreses que s'hagueren ofert en el moment de la licitació, van quedar estos dos carrils bici deserts, i és per això que ara es procedix a una nova licitació.

Amb esta situació, la Llei permet que el propi servici de Mobilitat Sostenible convide, a través de Contractació, a empreses per a la nova licitació. En el cas de Institut Obrer s'han convidat a Pavasal, Bertolín i BECSA; en el de les Grans Vies a API, SEOFER i SALUDES. Una decisió que no eximix al fet que el procediment es faga públic a altres empreses que també puguen presentar les seues ofertes per als projectes, per la qual cosa està previst que este divendres s'aprove en la Junta de Govern Local la nova licitació i s'obri el termini perquè les empreses interessades presenten les seues ofertes (termini estimat entre 3 i 4 mesos).

Pujar