elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València confirma que no celebrarà Cavalcada de Reis ni festa de Cap d'Any

València confirma que no celebrarà Cavalcada de Reis ni festa de Cap d'Any
  • La Policia anuncia un dispositiu especial per controlar les festes il·legals aquest Nadal

L'Ajuntament de València ha confirmat aquest dimecres el que ja s'esperava: no hi haurà campanades ni cap tipus de festa de cap d'any a la plaça de l'Ajuntament i tampoc es va a celebrar Cavalcada de Reis ni res que se li assembli. Així ho ha anunciat el regidor de Festes, Carlos Galiana, que ha demanat a la població que per Cap d'Any no s'acosti a la plaça de l'Ajuntament "perquè no tindrem absolutament res".

A més, tampoc es va a celebrar Expojove per evitar riscos de contagi: "Anem a celebrar un petit festival de teatre al carrer com Cultura als Barris amb totes les mesures de seguretat i sempre que Policia Local hagi identificat que no hi ha cap problema" .

L'Ajuntament de València prepara un dispositiu especial per a aquest nadal que s'ha acordat aquest dimecres en la Junta de Seguretat Local. L'alcalde de València, Joan Ribó, present a la mateixa, ha destacat que es va a prestar molta atenció als centres comercials per garantir que es complixquen les mesures sanitàries així com especial control a les festes il·legals: "Van a ser objecte de vigilància perquè pensem que és un dels elements que pot contribuir a un creixement de la pandèmia ".

El regidor de Seguretat, Aaron Cano, ha detallat també que es va a augmentar la presència de la Policia Local respecte al que és habitual, especialment en els dies clau de les festes així com les vespres. En concret, es planteja augmenteu de 75 a 100 agents de la Policia Local per torn.

Aquestes mesures han estat acordades avui a la Junta Local de Seguretat, que s'ha reunit amb l'objectiu d'establir directrius i previsions per a les pròximes celebracions festives, i treballar conjuntament perquè es compleixi la normativa de l'autoritat sanitària per lluitar contra el coronavirus.

A l'concloure aquesta reunió, l'alcalde Joan Ribó, qui s'ha mostrat "preocupat pel canvi de la tendència en l'evolució d'aquesta pandèmia" ha explicat que, a més de les tasques habituals, com ara perseguir la venda ambulant de productes falsificats, aquest any hem d'articular mecanismes de control per evitar aglomeracions i les celebracions il·legals o dels locals que no compleixin les normes sanitàries ".

En representació de Govern Central, el subdelegat a la Comunitat Valenciana, Rafael Rubio, ha destacat "la importància de reforçar les mesures de seguretat tant en la campanya de Comerç com en la de les mateixes festes nadalenques", i ha apuntat que també hi haurà un increment de presència policial a l'estació de trens i altres nusos de comunicació de València.

La reunió de la Junta Local de Seguretat, aquest òrgan col·legiat de col·laboració i coordinació dels diversos cossos de policia i altres serveis de seguretat que operen a la ciutat ha estat presidida per l'alcalde Joan Ribó. I han participat, entre d'altres els regidors de Protecció Ciutadana, Aaron Cano; Cultura Festiva, Carlos Galiana; i Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi; i el subdelegat de Govern en la Comunitat Valenciana, Rafael Rubio

Pujar