30 de novembre de 2020 30/11/20

València és la ciutat triada per a ser seu del Webit Festival Europe de 2020

València és la ciutat triada per a ser seu del Webit Festival Europe de 2020 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  València és la ciutat triada per a ser seu del Webit Festival Europe de 2020 - (foto 2)

  L'organització del Webit, el major esdeveniment europeu de tecnologia i innovació, ha anunciat per boca del seu conseller delegat i fundador, Plamen Russev, que València serà la ciutat seu de l'edició 2020, que se celebrarà el mes de juny del pròxim any. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha ressaltat la importància d'esta elecció per tres motius: «l'atracció de milers de visitants, l'impuls que donarà a l'ecosistema startup i innovador local, i perquè suposa la celebració d'un nou esdeveniment internacional en Fira València»..

  La regidora iresponsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, s'ha desplaçat a Sofia (Bulgària), seu del Webit en 2019, per a rebre el testimoni. Allí ha destacat “la capacitat de València per a acollir un esdeveniment internacional de magnitud com el Webit, l'impacte del qual en l'economia local s'estima en 60 milions d'euros i en el qual més del 73% dels participants són directius d'alt nivell”.

  València acollirà en el seu recinte firal esta trobada- en la qual es confia a superar àmpliament la xifra de 10.000 assistents de l'actual edició- que reunix una comunitat global dedicada a fomentar ecosistemes empresarials i impulsar la transformació digital

  Webit és un Festival Digital i d'Innovació europeu que atrau una comunitat global d'innovadors, emprenedors, investigadors, polítics, i inversors, i en el qual s'exhibeixen les innovacions més impactants. Els servicis municipals implicats calculen que podia arribar a reunir a València més de 30.000 assistents de més de 111 països; 500 inversors, més de 500 periodistes de mitjans internacionals, 300 exhibidors, més de 430 ponents de tots els racons del planeta, a més d'acollir la celebració de fòrums de 15 indústries diferents.

  Segons dades oficials del propi Webit, en l'edició que actualment acull la capital búlgara participen 4.000 startups, 200 de les quals van ser seleccionades per a fer presentació i exhibició. És un fòrum de referència per a les empreses emergents, perquè el 65% de les Startups seleccionades per a exhibir els seus productes i serveis obtenen finançament en un termini de 8 mesos des de la celebració del Webit. També està considerat un esdeveniment on interactuar i connectar amb gestors polítics i inversors.

  L'impacte financer del Webit Festival suposa una combinació d'ingressos directes a través de viatges, turisme i allotjament, creació d'ocupacions i inversions directes, a més d'un alt benefici indirecte en posicionar a la ciutat que l'acull com a punt d'inversió i tecnologia d'Europa.

  Pujar