elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València celebrarà al maig la Bicifest

València celebrarà al maig la Bicifest - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  València celebrarà al maig la Bicifest - (foto 2)

  València acollirà el pròxim mes de maig la Bicifest, una convocatòria que impulsa la Regidoria de Mobilitat Sostenible, però en què participen nombroses entitats i agrupacions de la societat civil, amb la premissa de fer de la nostra ciutat la capital mediterrània de la bicicleta. El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha presentat hui la iniciativa.

  Les activitats que està preparant la Regidoria arrancaran el pròxim 8 de maig i s'allargaran fins al dia 14. No obstant això, la Bicifest continuarà fins al 31 de maig, atés que se sumen a la convocatòria les propostes i actes programats per diferents associacions, entitats, agrupacions i col·lectius ciutadans.

  Tal com ha explicat el regidor, "volem fer de maig el mes de la bici a València" des del convenciment, ha afegit, "que la bicicleta és peça clau en el canvi de model de mobilitat de les ciutats". De fet, "a pesar del retard" que s'ha portat a València en este àmbit, "estem posant les bases per a impulsar la cultura de la bicicleta a la ciutat", ha assegurat.

  I per a això es convoca la Bicifest, que donarà a conéixer a la ciutadania les nombroses iniciatives que s'estan impulsant a València, que tenen la seua repercussió no sols en la mobilitat urbana, sinó també en aspectes com l'accessibilitat, la formació, la inclusió, l'oci, el turisme o l'economia, entre altres. "En esta primera edició", ha explicat el regidor Grezzi, "volem crear espais de trobada entre la ciutat en global i la creixent comunitat ciclista".

  En estos moments, el programa d'activitats encara està obert, encara que el regidor ha avançat que es preveu dur a terme diversos actes als barris de la ciutat, amb la col·laboració dels centres escolars i les AMPA, així com activitats de formació amb el suport de l'Aula de la Bici, especialment de cara als xiquets, "els ciclistes del futur".

  BICI-CHECK: PER A REVISAR L'ESTAT DE LA BICI

  Entre les iniciatives anunciades hui, cal destacar els punts de revisió de bicicletes en diferents llocs dels carrils bici i de l'Anell Ciclista. Els usuaris podran comprovar allí l'estat de les seues màquines, així com conéixer les disposicions de les ordenances municipals sobre l'ús de bicicletes a la ciutat i el Reglament de seguretat viària.

  També està previst emetre el documental sobre el viatge amb bici realitzat pel col·lectiu AMA a la Cimera Mundial del Canvi Climàtic celebrada l'any passat a Marràqueix, fins on van fer arribar les seues reivindicacions per a exigir una llei de canvi climàtic, transició energètica i adaptació a Espanya.

  Juntament amb tot això, s'estan preparant tallers, trobades, debats i altres accions, dirigides a fer de València la capital mediterrània de la bicicleta. Tota la campanya s'il·lustra amb les imatges realitzades per l'artista plàstic Gerard Miquel, que donaran identitat també a la presència en xarxes socials: Twitter, Facebook i Internet (www.bicifestvalencia.info).

  El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha animat tota la ciutadania a conéixer i disfrutar d'esta proposta, i ha recordat els avanços que s'estan produint a la ciutat, que han fet que l'Organització de Consumidors i Usuaris, OCU, haja destacat València com la millor ciutat de l'Estat per a anar amb bici, amb Sevilla, "quan fa només 3 anys ni ens esmentaven". "Volem mostrar les oportunitats que oferix València amb bici", ha conclòs l'edil, "un element que suposa un canvi democràtic en el model de mobilitat i en la recuperació dels espais per a la ciutadania".

  Pujar