21 de setembre de 2020 21/9/20

València celebrarà el Dia de l'Orgull per quart any consecutiu

València celebrarà el Dia de l'Orgull per quart any consecutiu - (foto 1)
  • Isabel Lozano: «València s’ha consolidat com un referent nacional respecte a la defensa de la diversitat»

MÉS FOTOS
València celebrarà el Dia de l'Orgull per quart any consecutiu - (foto 2)
València celebrarà el Dia de l'Orgull per quart any consecutiu - (foto 3)
València celebrarà el Dia de l'Orgull per quart any consecutiu - (foto 4)

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives en funcions, Isabel Lozano, ha presentat este matí la campanya del Dia de l’Orgull 2019, sota la premissa de «celebrar i reivindicar la importància de la defensa de la diversitat a la nostra ciutat per quart any consecutiu». La programació, que s’estendrà fins al pròxim 30 de juny, es pot consultar a la web www.valenciaorgullosa.com.                                          

«Amb esta campanya volem celebrar i reivindicar l’Orgull a la nostra ciutat, ja que València s’ha consolidat com un referent a nivell estatal respecte a la defensa de la diversitat i a la reivindicació de totes les maneres de ser i voler», ha explicat la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives en funcions, Isabel Lozano.

La campanya, a càrrec de Democràcia Estudi, està basada en el pasdoble València, del qual utilitza les primeres estrofes: «València és la terra de les flors, de la llum i de...». Segons la regidora en funcions, l’Ajuntament «ha triat les primeres estrofes del pasdoble València, perquè tots i totes sentim que en estos moments, després de quatre anys de promoure i incidir en la importància dels valors de la diversitat a la nostra ciutat, estos ja formen part de la identitat valenciana, igual que este pasdoble», hi ha afegit.

La programació, que es pot consultar en la web www.valenciaorgullosa.com, inclou diferents actes com la projecció de documentals, xarrades, conferències, exposicions, festivals per al públic infantil (Pekefesta), trobades de cinema, visites temàtiques, activitats esportives, així com la Manifestació de l’Orgull LGTBI 2019 i la posterior festa a la plaça de l’Ajuntament, que tindran lloc el dissabte 29 de juny. A més, també es penjarà la bandera de l’Orgull al balcó municipal i s’il·luminarà la façana del consistori i de la Porta de la Mar.

Respecte al disseny de la campanya, que ja està present en diferents suports publicitaris de mitjans de comunicació, xarxes socials, opis i autobusos de l’EMT, el representant de Democràcia Estudi, Javier Tortosa, ha explicat que «té una lectura fàcil i que conté els conceptes i els valors que ja tenen la diversitat i l’orgull de ser amor». A més, a la web, també es poden descarregar diferents formats com a fons de pantalla per a mòbils i escriptori, pòsters, tons per a mòbils i dissenys per a samarretes.

CENTRES D’INTERÉS LGTBI

Així mateix, a les trenta-dos biblioteques municipals de València es posaran a disposició els centres d’interés LGTBI durant l’última setmana de juny i la primera de juliol, en els quals els visitants disposen de pel·lícules, llibres per a adults i també per al públic infantil.

Segons la Llei 23/2018, de 29 de novembre, de la Generalitat d’igualtat de les persones LGTBI, «totes les biblioteques de la Generalitat i les de titularitat municipal han de comptar amb un fons bibliogràfic i filmográfic específic en matèria de diversitat sexual, familiar, de gènere i desenvolupament sexual».

Pujar