21 de setembre de 2020 21/9/20

València celebra els IV Premis d’Innovació Social i Urbana 2019 a La Mutant

València celebra els IV Premis d’Innovació Social i Urbana 2019 a La Mutant - (foto 1)

  El proper dimecres 11 de desembre a partir de les 19:30 se celebrarà la gala de lliurament dels IV Premis d’Innovació Social i Urbana – Ciutat de València a La Mutant, i serà presentada pel showman Eugeni Alemany. Uns premis que atorga el Servei d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València.

  Estos Premis d’Innovació Social i Urbana de la ciutat de València tenen l’objectiu de reconèixer l’impuls de les idees i innovacions destinades a resoldre els grans reptes que les ciutats tenen en l'actualitat i en el seu futur pròxim i que, generant valor públic, redunden en el benestar col·lectiu de la ciutadania.

  Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, explica que “amb estos premis volem reconèixer públicament l'esforç que persones i entitats han realitzat, per a la posada en marxa a València d'iniciatives en matèria d'innovació social i urbana, com a resposta als problemes i necessitats reals de la ciutadania. Una mostra de que qualsevol persona, entitat o col·lectiu pot innovar des de la seua mirada o camp d’acció”.

  La quarta edició dels premis introdueix dos novetats respecte a les edicions anteriors: una nova categoria de reconeixement a les ja existents, "Millor treball fi de màster o tesi doctoral en matèria d'innovació social i urbana" per a vincular l’acadèmia i el món universitari amb les tendències d'avantguarda en innovació social i urbana impulsades des de la Unió Europea. I, d’altra banda, una millora econòmica, augmentant la dotació dels premiats passant de 3.000 € a 10.000 € que es repartissen de la següent forma: 5.000 € per al projecte guanyador i 2.500 € per a cada un dels dos projectes finalistes.

  Les categories del premi es reparteixen en les següents àmbits d'actuació: millor experiència en consum responsable, millor innovació basada en procés de participació ciutadana, millor solució creativa a problemes socials, millor experiència en innovació social i urbana des de col·legis i millor treball fi de màster o tesi doctoral en matèria d’innovació social i urbana.

  El Servei d'Innovació de la Regidoria d'Innovació i Gestió del Coneixement ha estat l'encarregat de gestionar aquesta quarta edició dels Premis d'Innovació Social i Urbana, a la qual han estat acceptades un total de 41 projectes. Cal assenyalar que algunes de les candidatures presentades ho fan a més d'una categoria de les convocades. Aquests 41 projectes d'innovació social i urbana confirmen la tendència positiva de creixement respecte a les convocatòries anteriors.

  Pujar