elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València celebra el Dia Mundial del Turisme amb diferents activitats sota el lema ‘Turisme per a un creixement inclusiu’

  • El sector, durament colpejat per la pandèmia actual, busca fomentar la sensibilització respecte al valor social, cultural, polític i econòmic del turisme

Demà se celebra el Dia Internacional del Turisme. Una data important per al sector que ha patit importants impactes després d'este llarg temps de pandèmia. Sota el lema: ‘Turisme per a un creixement inclusiu’, l'OMT (Organització Mundial del Treball) convida tothom a celebrar este dia i a reforçar la capacitat que té el turisme de generar riquesa en tots els àmbits. El principal objectiu és que ningú es quede fora quan el sector torne a funcionar. En este sentit, des de Visit València s'han preparat diferents plans per a disfrutar d’esta data tan assenyalada gaudint del turisme a la ciutat.

“És un dia per a celebrar, per a afermar la implicació del sector turístic amb la diversitat, amb la cultura, amb la sostenibilitat. Volem que tant els nostres ciutadans com els nostres visitants disfruten de la ciutat en tota la seua essència, però volem que ho facen, com venim projectant, d'una manera sostenible, respectuosa amb les persones, amb l'entorn i amb el medi ambient” ha expressat el regidor de Turisme, Emiliano García. “Un turisme amable i sostenible és possible, i des de València ja ho estem demostrant”, ha recalcat.

Visites guiades gratuïtes inclusives

Durant este dia s'han organitzat rutes gratuïtes pel centre històric per a persones amb discapacitat i trastorn de l'espectre autista. Esta acció es desenvolupa gràcies a la col·laboració de CERMI i APNAV. Per a esta ocasió els itineraris estaran adaptats amb un guia oficial especialitzats. A la primera visita acudiran les persones que participen en la Unitat TEA d'APNAV (joves de 21 a 25 anys amb TEA - trastorn de l'espectre autista-). A partir de les 11.00h començarà la visita per a 15 persones i durarà una hora i mitja. La visita s'adaptarà als diferents nivells de comprensió de les persones amb TEA, adaptant el vocabulari i utilitzant suports visuals (pictogrames d'ARASAAC).

La segona, organitzada per CERMI CV (Comité d'Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana), on participaran persones amb discapacitat de les seues diferents Federacions, començarà a les 17.00 pel centre històric i tindrà el mateix aforament i duració que la primera ruta.

Turisme per València en realitat augmentada

Des del 20 al 27 de setembre, a la plaça de l'Ajuntament es pot gaudir d'una experiència turística enriquida que, gràcies al 5G i la realitat augmentada, permet la superposició d'imatges digitals i contingut addicional en entorns reals. Es tracta d'un projecte de VISYON (Grup Mediapro) i Orange, amb la col·laboració de Premsa Ibèrica per a l'Ajuntament de València en el qual residents i visitants poden descobrir detalls de la història dels llocs més emblemàtics de la ciutat de València mitjançant amb ulleres de realitat mixta i dispositius mòbils.

En esta ubicació concreta, a través del 5G i la realitat augmentada, es podrà visualitzar com era la plaça de l'Ajuntament, quins canvis ha experimentat i fins i tot gaudir d'una “mascletà” virtual.

La càpsula dels compromisos sostenibles

El Palau de Congressos de València també ha volgut sumar-se a la celebració del Dia Mundial del Turisme. A les 10.30, el regidor de Turisme assistirà al tancament de la Càpsula del temps, que guardarà els compromisos sostenibles del Palau Congressos. La iniciativa culminarà en 2030, any en què s'obrirà la càpsula i es comprovarà si s'han aconseguit els objectius de sostenibilitat als quals s'aspira actualment.

En l'esdeveniment, a més, participaran persones referents en el sector turístic i/o ambaixadors en matèria de sostenibilitat, com ara Sylvia Andrés, directora gerent del Palau, Antonio Bernabé, director gerent de Visit València, Jaime Gómez, catedràtic d'Enginyeria Hidràulica a la Universitat Politècnica de València, Vicente Domingo, director del Centre Mundial de València per a l'Alimentació Sostenible (CEMAS), i Gonzalo Belenguer, director general REDIT (Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana).

Descobrir la València de Berlanga i el recorregut del Sant Grial

El 27 de setembre les rutes València, destí del Sant Grial i València i el cinema de Berlanga tindran una reducció de tarifa del 50%. És una bona oportunitat per a reviure el camí que va recórrer la copa més venerada del món fins a la Catedral de València. O per als més cinèfils descobrir la València particular de Luis García Berlanga. L'aforament és limitat a 24 persones en el cas de la ruta de Berlanga, i 14 persones en la del Sant Grial.

Pujar