15 d’octubre de 2019 15/10/19

València celebra les I Jornades cap a una València saludable

Demà 24 de novembre la regidoria de Sanitat, Salut i Esports organitza les «I Jornades cap a una València saludable: Trobada d'estratègies en xarxa», la tercera part del procés de «València Ciutat Saludable». El complex esportiu-cultural La Petxina serà la seu de tota la programació de la jornada des de les 9:30 fins les 14:30 hores.

La regidora Maite Girau ha explicat que «València Ciutat Saludable té com a objectiu millorar la salut i el benestar de tota la població de la ciutat de València», és a dir, promoure la salut i el benestar i establir uns entorns vitals que fomenten estils de vida saludables entre la ciutadania. Les jornades, posteriors a les del 21 i 29 de septembre, són el tercer acte emmarcat dins d'este pla.

Després de la recepció de tots els participants inscrits es procedirà a la presentació de la jornada per part de la regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, i el coordinador de l'estratègia «València Ciutat Saludable», Jesús Casero. Seguidament, a les 10:15 hores, el catedràtic de Salut Pública en la Universitat d'Alacant i director de l'Observatori de Polítiques Públiques i Salut, Carlos Álvarez-Dardet, analitzarà l'experiència que es va tindre als anys 80 amb la xarxa valenciana de ciutats sanes.

L'equip Tres És +, a les 11:30 hores, moderarà de manera simultània tres taules redones: una dedicada a les bones pràctiques d'equitat, una altra sobre entorns saludables i, per últim, una d'estils de vida saludables. Diferents organitzacions s'han sumat a les jornades per a participar en estes taules redones. A les 13:00 h la Secció d'Estudis i Programes Sanitaris, junt amb Tres És +, exposaran els resultats de la diagnosi de salut i actius per a la salut de la ciutat. Després, tindrà lloc el taller de priorització de la diagnosis.

Per a concloure l'acte, el coordinador Jesús Casero i la cap de Secció d'Estudis i Programes Sanitaris , Carmen Leal, realitzaran una última taula redona on presentaran una conclusió intersectorial sobre les jornades i els objectius de «València Ciutat Saludable».

ocultar
València celebra les I Jornades cap a una València saludable
Pujar