elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València celebra la festa de la Mare de Déu dels Desemparats baix fortes restriccions per la pandèmia

Emoción | Missa d'Infants València 2021
Emoción | Missa d'Infants València 2021
  • L'acte més multitudinari ha sigut la Missa d'Infants que ha obligat a establir el major dispositiu de seguretat policial de l'últim any

Galeria de fotos
Missa d'Infants 2021 València 01
Missa d'Infants 2021 València 01
Galeria de fotos
Missa d'Infants 2021 València 02
Missa d'Infants 2021 València 02

Aquest diumenge ha tingut lloc a la Plaça de la Verge la Missa d'Infants presidida pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, amb unes 800 persones convidades i amb un estricte protocol de seguretat per garantir que es compliren totes les mesures sanitàries. De fet, la Policia Local de València ha disposat el major desplegament de mitjans per fer que aquest primer acte multitudinari a València fora un exemple que es pot reprendre "la normalitat" progressivament.

El principal acte de la festa de la Mare de Déu dels Desemparats ha començat a les 8 hores: Des de la Reial Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats han assegurat que "és un desig nostre mantenir totes les celebracions de la festa de la patrona de València que la normativa de la pandèmia ens permeta, però aquest any és impossible celebrar, el diumenge 9 de maig, la missa de Descoberta, el trasllat de la Mare de Déu i la solemne processó general vespertina, ni l'entranyable i multitudinari acte del besamans ".

La Missa d'Infants ha estat oficiada pel cardenal Cañizares i concelebrada per al voltant de 40 sacerdots, entre ells, monsenyors Jesús Murgui i Casimiro López, bisbes d'Oriola-Alacant i Sogorb-Castelló, respectivament; els auxiliars de València, Mons. Javier Salinas i Arturo Ros; l'arquebisbe emèrit de Saragossa, Mons. Manuel Ureña; el bisbe auxiliar emèrit de València, Mons. Esteban Escudero; i Mons. Joan Piris i José Vilaplana, bisbes emèrits de Lleida i Huelva, respectivament; juntament amb membres del Capítol Catedralici, el Consell Episcopal i la Capellania de la Basílica.

Actes de la festa de la patrona de València

Els actes oficials de la festivitat de la Mare de Deu dels Desamparats van donar començament el divendres a la Basílica amb la celebració de les solemnes vespres pontificals, organitzades pel Capítol de la Catedral, amb la intervenció de l'Escolania de la Mare de Déu.

Dissabte es va mantenir la celebració de la Salve solemníssima, a les 20 hores, a la Basílica, però aquest any s'ha realitzat a porta tancada i sense presència de fidels, amb la participació de l'Escolania i antics escolans.

Després de la Missa d'Infants ha tingut lloc a les 12 hores la Missa de Pontifical a la Catedral, presidida pel cardenal Antonio Cañizares, arquebisbe de València, amb la presència de la imatge de la Verge i amb un límit d'aforament al 50 per cent, complint la normativa de les autoritats.

Aquesta vesprada no està previst que se celebre la processó general però sí que la imatge pelegrina de la Mare de Deu dels Desamparats recorrega alguns carrers de València en la'maremóvil` "sense avisar prèviament sobre el recorregut, sense parades i sense baixar en cap moment la imatge del seu vehicle, amb l'única pretensió d'apropar la imatge de la Mare de Déu als seus fidels de forma senzilla en aquest temps de pandèmia ".

Cal ressaltar que aquest diumenge no s'estan celebrant misses a l'interior de la Basílica, temple que romandrà obert, de manera ininterrompuda, des de les 10:30 fins a les 21 hores, facilitant, d'aquesta manera, que els fidels puguin visitar la Mare de Déu i resar dins el temple. L'única porta d'accés serà la que dóna a la Plaça de la Verge i més propera a la Catedral, es complirà en tot moment el límit d'aforament i està previst habilitar una tanca que canalitze l'accés a el temple.

MÉS FOTOS
València celebra la festa de la Mare de Déu dels Desemparats baix fortes restriccions per la pandèmia - (foto 2)
València celebra la festa de la Mare de Déu dels Desemparats baix fortes restriccions per la pandèmia - (foto 3)
València celebra la festa de la Mare de Déu dels Desemparats baix fortes restriccions per la pandèmia - (foto 4)
València celebra la festa de la Mare de Déu dels Desemparats baix fortes restriccions per la pandèmia - (foto 5)
València celebra la festa de la Mare de Déu dels Desemparats baix fortes restriccions per la pandèmia - (foto 6)
València celebra la festa de la Mare de Déu dels Desemparats baix fortes restriccions per la pandèmia - (foto 7)
València celebra la festa de la Mare de Déu dels Desemparats baix fortes restriccions per la pandèmia - (foto 8)
Pujar