elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València celebra aquesta nit la Vetlla Nacional d'el Sant Calze

València celebra aquesta nit la Vetlla Nacional d'el Sant Calze
  • La Custòdia de la Seu sortirà en processó eucarística per recórrer el centre històric valencià

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, va destacar ahir que comptar amb la relíquia de el Sant Calze "fa que València siga una diòcesi eucarística" i "no hi haurà pau, unitat i justícia sense Eucaristia" i va subratllar la importància de l'adoració eucarística perquè, ha precisat, "tots els grups d'adoració són un regal de el cel".

En l'acte d'acollida dels adoradors que participaran avui a la Vetlla Nacional de l'Adoració Nocturna Espanyola (ANE) i l'Adoració Nocturna Femenina Espanyola (ANFE), el Cardenal va convidar a la unitat perquè "hi ha una única realitat, que és l'adoració "i va agrair l'elecció de València com a seu de la Vetlla.

Després de l'acollida, celebrada a l'església de Santa Caterina de València, l'Arquebisbe va presidir una missa en què va subratllar la rellevància de tenir a la diòcesi "una adoració nocturna amb vitalitat, perquè sense ella no hi haurà Església evangelitzadora i missionera".

Dirigint-se als adoradors, arribats de tot Espanya, els va animar a fomentar l'adoració eucarística entre totes les edats, també en nens i joves, ia pregar per les vocacions sacerdotals " 'perquè necessitem sacerdots perquè hi hagi Eucaristia i sense Ella, no hi haurà pau , unitat ni justícia ", ha conclòs.

Després de la missa, l'església de Santa Caterina va acollir l'exposició de el Santíssim, rés de l'Rosari, Vespres, meditació i oració particular.

Aquesta nit, Vigília de el Sant Calze i processó històrica

Aquesta nit, a les 22 hores, el cardenal Cañizares presidirà a la Catedral la Vigília Nacional d'el Sant Calze organitzada per ANE i ANFE, després de la qual la Custòdia de la Seu sortirà en processó eucarística per recórrer el centre històric valencià.

La vigília, que serà retransmesa en directe pel canal Youtube de la Seu, s'iniciarà, a les 21:30 hores, amb la processó de banderes de les diferents seccions participants, que sortirà del Palau Arquebisbal i, després de recórrer els carrers de l' entorn de la Catedral, entrarà a la Seu valentina per la Porta dels Ferros.

Després de la vigília es desenvoluparà la processó amb el Santíssim a la monumental Custòdia de la Catedral, que partirà a mitjanit, acompanyada de cants eucarístics i voltejos de campanes, afirma Miguel Ángel Bondía, director espiritual de l'Adoració Nocturna de la diòcesi.

Serà un "recorregut històric nocturn" -perquè des del Congrés Eucarístic Nacional de 1972 a València la monumental Custòdia de la Catedral de València no sortia sense ser festa de l'Corpus- i estarà acompanyada pel Cabildo, diaques i adoradors, amb una banda de música després d'ella. Un cop dins de la Catedral envoltarà la Girola i serà ubicada al costat de l'Altar Major.

Igualment, en el marc de la celebració de la Vigília Nacional han estat organitzades dues conferències: la primera, sobre l'Eucaristia, ha tingut lloc aquest matí a l'església de Santa Caterina, a càrrec de la mare Verónica Berzosa. La segona tindrà lloc aquesta tarda, a les 17:30 hores, impartida per canonge zelador d'el Sant Calze, Álvaro Almenar, centrada, precisament, en el Sant Calze.

Pujar