elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València Capital Verda impulsa la renaturalització urbana amb la plantació de 2.000 arbres

València Capital Verda impulsa la renaturalització urbana amb la plantació de 2.000 arbres
  • Esta acció s'emmarca dins del projecte integral "Bosc Urbà de València" destinat a la plantació d'arbres, la conservació de palmeres, arbustos i altres espècies vegetals

MÉS FOTOS
València Capital Verda impulsa la renaturalització urbana amb la plantació de 2.000 arbres - (foto 2)

La renaturalització de València és un pilar clau en les polítiques ambientals de la ciutat, reconeguda en 2024 com la València Capital Verda Europea. L'Ajuntament de València està duent a terme un pla de renaturalització que inclou la plantació de més de 2.000 arbres en diversos punts de la ciutat, com a part del seu compromís continu amb el medi ambient i la millora de la qualitat de vida dels seus ciutadans.

Esta acció s'emmarca dins del projecte integral “Bosc Urbà de València” destinat no sols la plantació d'arbres, sinó també la conservació de palmeres, arbustos i altres espècies vegetals que formen part de l'ecosistema urbà. Segons l'últim inventari de l'arbratge urbà, la ciutat compta amb 419.000 arbres, aproximadament, dels quals 148.000 són gestionats directament per l'Ajuntament.

Així mateix, este projecte redunda en els esforços que s'estan duent a terme per a mitigar el canvi climàtic i millorar la salut pública mitjançant la reducció de la contaminació de l'aire i la captació de CO₂. Segons el recent estudi del “Bosc Urbà de València”, l'arbratge urbà emmagatzema prop de 29.937 tones de carboni, i anualment segresta 2.311 tones, contribuint significativament a la reducció de gasos d'efecte d'hivernacle.

Entre les àrees beneficiades per estes noves plantacions es troben diversos districtes que fins ara han mostrat menors índexs de cobertura arbòria. Este enfocament equilibrat assegura que tots els habitants de València puguen gaudir dels beneficis del verd urbà, independentment del seu lloc de residència.

Amb esta nova fase de reforestació, la ciutat no sols supera els estàndards recomanats per l'Organització Mundial de la Salut quant a espais verds per càpita, sinó que també reforça el seu paper com a líder en sostenibilitat urbana en l'àmbit europeu.

València Capital Verda Europea 2024 ha suposat un reconeixement de vital importància per a València que s'ha alineat amb el model de ciutat expressat en l'Estratègia Urbana València 2030 i complementat de manera transversal amb el desenrotllament actuacions transformadores en el marc de la Missió d'Innovació de València denominada Missió Climàtica València 2030.

 

Pujar