elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València canvia el sistema de refrigeració d'un mercat i instal·la ventiladors per a passar la calor

València canvia el sistema de refrigeració d'un mercat i instal·la ventiladors per a passar la calor
  • El portaveu de Ciutadans lamenta la falta de planificació

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat la important falta de planificació que ha tingut l'equip de govern amb les obres per a la substitució del sistema d'aire condicionat en el mercat de Jerusalem. En aquest sentit, ha manifestat que els treballs s'haurien d'haver realitzat abans de l'estiu, i no ara en plena onada de calor.

“La millora de l'aire condicionat en el mercat de Jerusalem en els mesos de juliol i agost és una total falta de planificació per part del govern de Ribó, ja que ha deixat a l'edifici sense aire condicionat fins que s'acaben els treballs. No hauria sigut més lògic emprendre les obres en qualsevol altra època de l'any?”, ha qüestionat. “Ens sembla, per tant, un important error de gestió per part d'aquest Ajuntament, i especialment per part de l'àrea de Comerç que dirigeix Carlos Galiana”, ha denunciat

“A més, la situació s'ha intentat pal·liar amb una dotzena de ventiladors, que donen una imatge veritablement desolada del mercat, en el qual aquests dies estan treballant huit dels vint venedors que hi ha. Pensem que la situació s'hauria d'haver manejat amb més diligència i, sobretot, defensem que tant els treballadors com els compradors mereixen condicions més dignes”, ha indicat el portaveu de la formació liberal.

A més, Giner ha assenyalat: “Esperem que prompte s'hagen acabat aquestes obres i que el mercat puga tornar a la normalitat. Però vull recordar una cosa: aquesta situació no és un fet aïllat. El mercat de Algirós no té aire condicionat des de fa cinc anys, el mercat de Rojas Clemente també està travessant ara importants problemes amb els seus aparells, i a més tampoc se'ls ha reparat el forjat del soterrani”, ha incidcado.

“I això per no parlar d'altres equipaments de València als quals també se'ls acumula la falta d'aire condicionat com el centre de salut del Palmar, dos centres de dia per a persones majors o fins i tot museus com per exemple el de la Almoina. Ple mes d'agost i aquesta és la responsabilitat que manifesta l'alcalde enfront de les altes temperatures”, ha conclòs. “Esperem que la resta d'obres pendents per a canviar l'aire condicionat en els mercats municipals de Torrefiel, Jesús i Natzaret no es faça a l'estiu”.

Pujar