24 de novembre de 2020 24/11/20

València es bolca amb la celebració de la seua tradicional processó del Corpus Christi

València es bolca amb la celebració de la seua tradicional processó del Corpus Christi - (foto 1)
  Galeria de fotos
  València - Corpus Christi
  València - Corpus Christi
  MÉS FOTOS
  València es bolca amb la celebració de la seua tradicional processó del Corpus Christi - (foto 2)
  València es bolca amb la celebració de la seua tradicional processó del Corpus Christi - (foto 3)
  València es bolca amb la celebració de la seua tradicional processó del Corpus Christi - (foto 4)

  Es tracta d'una tradició que es remunta al segle XIII i que hui dia continua mobilitzant a milers de fidels residents a la ciutat de València. Aquest diumenge ha tingut lloc la celebració del Corpus Christi, que ha donat començament a les 10.30 hores amb un missa a càrrec del cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares.

  A la vesprada, a les 18 hores, han tocat la “*senyal”, un “anunci i cridada a la participació de tota la ciutat en la processó”. Amb això, han sigut molts els veïns de la capital que s'han sumat a la solemne processó eucarística que ha arrancat al voltant de les 19 hores des de la Porta dels Apòstols de la SEU. Des d'allí, tots junts han recorregut els carrers del centre omplint de tradició cada racó.

  Durant la processó s'ha exhibit la custòdia de la Seu de València, considerada la més gran del món, amb 600 quilos de plata i 8 d'or a més de perles i pedres precioses donades pels valencians, que va ser dissenyada i realitzada des de 1942 durant 12 anys per l'orfebre valencià Francisco Pajarón.

  Després del recorregut, tots els participants han tornat a entrar a la Catedral de València al mateix temps que sonaven les campanes i es duia a terme la benedicció final.

   

  Pujar