26 d’octubre de 2020 26/10/20

El Valencia CF, de batalla en batalla: ara contra la RFEF

Luis Rubiales amb el president del Valencia CF, Anil Murthy
Luis Rubiales amb el president del Valencia CF, Anil Murthy
  • El club reclama el cobrament d'al voltant de 1,7 milions d'euros procedents de la Supercopa d'Espanya i la Federació al·lega que no van signar el contracte de drets

Si el Valencia CF no tinguera suficient amb els problemes de gestió interna i esportiva, suma un més. En aquesta ocasió el rival és la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), a qui el club valencianista reclama una quantitat aproximada a 1,7 milions d'euros per haver disputat l'última edició de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita.

L'entitat che té el ple convenciment del dret a percebre la quantitat indicada, encara que la percepció canvia segons la concepció de la RFEF.

A pesar que el club presidit per Anil Murthy estiga disposat a recórrer a la justícia ordinària per a reclamar el pagament, l'ens federatiu confia en els contractes de la Supercopa per a no haver de desemborsar els quasi dos milions d'euros.

El seu president, Luis Rubiales, manté la calma i al·lega que el Valencia CF no estava d'acord amb les condicions i repartiments de les quantitats econòmiques del torneig des del principi, per la qual cosa el club no va signar el contracte de drets que li permetria rebre els diners que ara demanden.

Per a entendre el conflicte és necessari conéixer les dues versions. El club admet que tan sols té constància d'un únic contracte, el que va signar, per la qual cosa tots els diners a rebre seria ací inclòs; mentre que la RFEF al·lega amb fermesa que van existir dos contractes diferents, un pel qual el club valencianista ha cobrat ja els 800.000 euros corresponents exclusivament a la seua participació i un altre, que és el que no va signar el club i pertany als honoraris comercials. Al no haver signat els che aquest últim compromís dels honoraris comercials de la Supercopa, Rubiales no entén com una obligació per a la Federació el pagament de la quantitat.

En l'actualitat ni el Valencia CF ni la RFEF arriben a un enteniment, ja que cada entitat valora de manera diferent els contractes que va deixar una edició inèdita de la Supercopa d'Espanya.

La guerra està servida i més encara coneixent les dificultats econòmiques per les quals travessa el club valencianista, motiu pel qual fins a aquest mateix moment no han realitzat ni un sol fitxatge ni reforç per a la plantilla de Javi Gracia, a pesar fins i tot de les sensibles baixes que han abandonat Mestalla.

Pujar