20 de gener de 2021 20/1/21

València amplia almenys fins a dijous l’operació fred d’atenció a les persones sense sostre

València amplia almenys fins a dijous l’operació fred d’atenció a les persones sense sostre - (foto 1)
  • L’alcalde Joan Ribó ha realitzat un balanç provisional del temporal Glòria

A banda de totes les persones que regularment dormen en els centres municipals o concertats amb l’Ajuntament per a les persones sense sostre, anit el SAUS (Servicis d’Atenció a Urgències Socials) van allotjar en els diferents recursos a 38 persones que estaven al carrer, tal com ha informat este matí, l’alcalde de València, Joan Ribó, en fer un balanç provisional de les afeccions del temporal Glòria a la ciutat i a la ciutadania.

Segons ha explicat l’alcalde, les places extra d'Operació Fred continuaran actives esta nit i demà a la nit, per tal de prestar una especial atenció a les persones sense sostre. Tal i com ha afirmat Joan Ribó, «este servici, que es mantindrà en guàrdia fins dijous, està funcionant bé. La nostra prioritat, en estos moments, és atendre aquelles persones més vulnerables, i per això posem a la seua disposició les places necessàries perquè puguen passar la nit en condicions òptimes i dignes».

Així, a banda de les persones que cada nit dormen en albergs municipals i concertats per l’Ajuntament, esta nit passada al centre Santa Cruz de Tenerife (nou recurs municipal gestionat per Creu Roja), s’han acollit 33 persones. A estes s’han d’afegir 2 que han passat la nit a la Casa de la Caritat, una en l’alberg Sant Joan de Déu, una altra en l’alberg municipal de Ciutat Vella (Sueña) i un altre a la Fundació Salud y Comunidad. A més, a altres 3 persones se'ls va oferir plaça per a dormir però van declinar el recurs.

L’alcalde ha informat del tancament de parcs i jardins, així com alguns museus i monuments municipals com ara les Torres de Serrans, les de Quart i la Llotja, també ha parlat dels arbres afectats.

«La nostra ciutat, tot i les intenses pluges i el fort vent, no ha patit la ferocitat d’altres zones de més avall del golf de València, però sí que tenim sèries afeccions en les platges del Sud i també en la Malva-rosa», ha explicat Joan Ribó davant les preguntes dels periodistes, qui ha recordat l’evacuació dels veïns i veïnes de la Casbah.

En tot cas, «este és un balanç provisional, encara s’ha de fer un balanç més exhaustiu», ha conclòs l’alcalde.

Pujar