4 de desembre de 2020 4/12/20

València vol alcançar a Copenhaguen amb bicicleta

València vol alcançar a Copenhaguen amb bicicleta  - (foto 1)
  • Ribó i Grezzi inauguren l'anell ciclista que unix el centre amb altres carrils bici de barris perifèrics

  • Desenes de ciclistes acudixen al tall de la cinta inaugural

MÉS FOTOS
València vol alcançar a Copenhaguen amb bicicleta  - (foto 2)

Ara sí, la ciutat de València ja pot dir que compta amb un anell ciclista que connecta el centre de la ciutat amb la xarxa de carrils existents en els barris de les antigues zones d'expansió i els perifèrics. L'Anell, amb nom propi, és una reivindicació històrica dels moviments cívics en pro de la bicicleta i de la mobilitat sostenible. Ha costat temps, concretament vint-i-dos anys, segons feien visible en el matí de la inauguració els membres de 'València En bici', una de les agrupacions d'usuaris que més ha impulsat la consecució d'estes i altres obres. Des de la Estació de Nord a Guillem de Castro passant per Blanqueries, les Torres de Serrans, Tetúan i el Carrer de Colom, un circuit complet i diferenciat dels carrils per a cotxes fa les delícies dels amants de la bicicleta.

Cal destacar que no solament per als ciutadans convençuts de les bondats de l'ús d'este mitjà de transport, sinó cada vegada de manera més habitual persones que descobrixen en la bicicleta un sistema ràpid, barat i sa de moure's. A més, cada vegada és més freqüent veure empreses de transport de mercaderies i missatgeria usar bicis amb carros per a arribar a tots els punts de València, i la cosa no queda només ací, doncs és una alternativa en auge entre turistes com a mitjà per a conèixer el Cap i Casal, i en açò s'estan especialitzant cada vegada més tendes de lloguer i venda de bicis. Este últim fet va ser un dels al·legats pel primer edil, Joan Ribó, per a defendre la idoneïtat de seguir treballant a teixir una xarxa de vies ciclistes que, segons va assegurar l'Alcalde, ajudaran al comerç, doncs segons va afirmar, "la gent no va a comprar amb cotxe, va a peu", en referència a la utilitat de la bicicleta a l'hora d'arribar ràpid i aparcar amb molta més facilitat que amb cotxe.

En l'acte d'inauguració de l'Anell, amb la participació de Joan Ribó, del regidor de mobilitat Giuseppe Grezzi i de desenes de ciclistes, els dos mandataris van donar un xicotet passeig amb bici als voltants de l'estació de tren. Preguntat per les crítiques cap a este carril, la construcció del qual no ha estat exempta de polèmica, per qüestions com per exemple les que afecten a les parades de taxi, que s'han vist desplaçades, Ribó va assegurar que, "s'està fent el que a tot el món, València està anant el sentit que van ciutats com Copenhaguen, París o Londres. Anar contra direcció seria anar en contra dels temps". Ribó ha defensat que l'espai públic, que és 'limitat', es distribuïsca entre totes les maneres de desplaçar-se, bé siga a peu, amb bici, en transport públic o amb cotxe privat.

Per la seua banda, Giuseppe Grezzi ha assegurat que, "s'està fent i treballant per a fer un espai molt més amable per a les persones i per a altres tipus de mobilitat que no siguen només el vehicle privat". El regidor ha apostat per que l'obra "generarà un augment dels usuaris de la bicicleta". Tots dos mandataris van felicitar a Acció Ecologista Agró – València En bici, per ser els autors i promotors històrics d'esta important obra per a la capital.

Pujar