elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València acull el Valencia European Skate Open, amb competicions internacionals de skate, roller i scooter

València acull el Valencia European Skate Open, amb competicions internacionals de skate, roller i scooter
  • Entre el 5 i el 7 de novembre, La Marina de València serà la seu del festival skater, que portarà a algunes i alguns dels skaters més reconeguts del mon

MÉS FOTOS
València acull el Valencia European Skate Open, amb competicions internacionals de skate, roller i scooter - (foto 2)

València es convertirà, entre el 5 i el 7 de novembre, en la capital de l’skate de la mà del Valencia European Skate Open (VESO), esdeveniment que acollirà competicions a nivell internacional, a més de tallers, classes i altres activitats.

Hui s’ha presentat el Valencia European Skate Open 2021. L'acte ha comptat amb la participació de la regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé; el gerent de CE URBNS, Llorenç Miralles; el president de la Federació de Patinatge de la Comunitat Valenciana (FPCV), Vicent Martí i el gerent de la Real Federació Espanyola de Patinatge (RFEP), Xavier Moyano.

En l'acte, la també presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé, ha explicat que “és la primera vegada que les institucions valencianes donen suport a un esdeveniment d'estes característiques per a fomentar els esports urbans, que estan creixent exponencialment entre les noves generacions”.

Referent a això, ha afirmat que “una de les prioritats de la FDM és promoure la pràctica esportiva entre xiquetes, xiquets i joves, per això és molt important tindre en compte estes modalitats esportives. Estos esports estan absolutament lligats a la joventut i nosaltres no podíem quedar-nos al marge. El format de tres dies de festival és molt indicat perquè va lligat a eixe perfil de gent jove. Ens permet acostar este esport d'una manera reglada i formada de la mà de les federacions, la qual cosa també ens dóna l'oportunitat d'aproximar l'esdeveniment i estes disciplines a totes les famílies que vulguen acostar-se també.”, ha afegit.

A més, Bernabé ha assenyalat que “tenim una ciutat perfecta per a practicar este tipus d'esport. Tenim molts espais urbans on es pot practicar. A més, ho farem en un espai idíl·lic com La Marina de València. És una bona oportunitat de donar a conéixer la nostra ciutat i el seu potencial”.

Competicions de skate, roller i scooter

En el marc del Valencia European Skate Open, la Marina Sud serà escenari dels campionats nacionals i europeus tant de roller freestyle com d’scooter, en les modalitats park i street. No obstant això, el plat fort del festival serà l’Open Internacional de Skateboarding, en la modalitat street, que comptarà amb algunes de les figures més reconegudes d'este esport.

Per a portar a terme el festival, s'han habilitat unes instal·lacions especials adaptades a la normativa que exigix la Federació Internacional de Patinatge. A més, este espai comptarà amb les mateixes prestacions que la pista dels pròxims Jocs Olímpics de París 2024.

D'altra banda, el festival també inclourà la primera parada del circuit nacional Roller Experience 360, organitzat per la Real Federació Espanyola de Patinatge. La RFEP ha posat en marxa esta iniciativa, que recorrerà diverses ciutats espanyoles al llarg de 2022, amb l'objectiu de continuar impulsant el creixement d'esports urbans com el roller freestyle, l’skateboarding i l’scooter al nostre país.

Tallers d'iniciació i activitats de cultura urbana

A més de les competicions, l'esdeveniment de patinatge inclourà també tallers d'iniciació i nivell mitjà en roller derbi, scooter, skate, longboard, longboard cruising, eslàlom i roller freestyle. També hi haurà activitats dirigides a xiquetes i xiquets, zona market, concerts i zona de restauració, amb foodtrucks.

Pujar