elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València Activa posa en marxa una nova 'Lanzadera conecta empleo' per a preparar a persones desocupades en la seua eixida al mercat laboral

València Activa posa en marxa una nova 'Lanzadera conecta empleo' per a preparar a persones desocupades en la seua eixida al mercat laboral
  • Amb este programa s'oferix de manera gratuïta orientació laboral, acompanyament i assessorament per a 30 persones en atur o desocupació

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, ha obert la convocatòria de ‘Llançadora Connecta Ocupació’, un programa gratuït d'orientació laboral per a ajudar i guiar a persones en situació de desocupació a reactivar la seua cerca de treball amb noves tècniques i eines, reforçant les competències transversals i digitals.

La responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha explicat que “amb este programa ajudem a persones desocupades, millorant la seua ocupabilitat a través de l'aplicació de noves tècniques i amb noves activitats que els preparen per a incorporar-se al mercat laboral en les millors condicions”.

Els seus participants assistiran a sessions virtuals i presencials. Comptaran amb el suport i l'assessorament de tècnics especialitzats per a aprendre a realitzar un itinerari integral de cerca d'ocupació, actualització de currículum, simulació d'entrevistes de treball i contacte amb empreses.

Les persones interessades a participar en este programa disposen fins al 19 de febrer per a formalitzar la seua inscripció en la web http://www.lanzaderasconectaempleo.es o de manera presencial, sol·licitant cita prèvia en el telèfon 96 208 17 60.

Persones destinatàries, format i metodologia

La II Llançadora Connecta Ocupació de València començarà a funcionar a principis de març i estarà operativa fins a agost, oferint de manera gratuïta orientació laboral, acompanyament i assessorament per a 30 persones en atur o desocupació.

Poden participar homes i dones en situació de desocupació, amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys. Poden tindre qualsevol nivell d'estudis (ESO, Formació Professional, Batxillerat, Universitat, Màster, etc.) i procedir de qualsevol sector professional, amb o sense experiència prèvia.

Les persones participants es reuniran diversos dies a la setmana de manera virtual (a través de diferents aplicacions informàtiques) i de manera presencial, en instal·lacions cedides gratuïtament per l'Ajuntament, on es comptarà amb totes les mesures d'higiene, seguretat i distància social requerides. No obstant això, el programa podrà passar a un format totalment en línia si la situació sanitària així ho requerix.

Comptaran amb l'orientació de tècnics i tècniques especialitzats, que els guiaran per a millorar la seua ocupabilitat i perseguir la seua inserció. D'esta manera, realitzaran dinàmiques d'intel·ligència emocional per a aprendre a desenvolupar un pla de prospecció laboral, actualització de currículums i simulacions d'entrevistes de treball, mapes d'ocupabilitat i contactes amb empreses.

Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica són les entitats impulsores d'este programa, totes dues fundacions compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu a través del programa operatiu POISES; i la col·laboració de l'Ajuntament de València.

Pujar