22 de gener de 2021 22/1/21

València Activa i Cambra València llancen el programa de suport empresarial a dones que ajudarà 1400 emprenedores

València Activa i Cambra València llancen el programa de suport empresarial a dones que ajudarà 1400 emprenedores - (foto 1)
  • Amb este conveni de col•laboració les dos institucions contribuixen al foment de l'ocupació i l'emprenedoria femenina

València Activa, instrument de l'Ajuntament de València que impulsa i coordina les polítiques d'ocupació i desenvolupament econòmic local a la ciutat, ha posat en marxa, juntament amb Cambra València, un programa per a fomentar l'ocupació i l'emprenedoria femenina. L'objectiu és crear unes 70 empreses i ajudar unes 1.400 emprenedores, tal com ha anunciat hui la regidora de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, segons l‘acord signat amb el president de Cambra València, José Vicente Morata.               

Este programa de Suport Empresarial a Dones (PAEM) “pretén promoure la sostenibilitat i la qualitat en l'ús de les dones, inclosa l'ocupació per compte propi, prestant especial atenció a les dones en situació de vulnerabilitat, a través d'un gabinet de promoció empresarial per a dones situat en la Cambra València per a proporcionar servicis orientats a la potenciació de la creació d'empreses per dones o de consolidació de les ja existents”, segons ha explicat la regidora.

En paraules de Pilar Bernabé, responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador, “amb este programa fem un pas més en la lluita per a tancar la bretxa de gènere, oferint un servici per afavorir l'emprenedoria femenina amb atenció personalitzada de qualitat”.

En la seua intervenció, ha defensat la col·laboració público-privada, “clau per a promoure i canalitzar actuacions que contribuixen a la promoció de la creació i sosteniment de l'ocupació i al foment de les iniciatives empresarials”.

Per la seua part, José Vicente Morata, president de Cambra València, ha explicat que “l'objectiu bàsic del Programa de Suport Empresarial a les Dones és sensibilitzar les dones i el seu entorn cap a l'autoocupació i l'activitat empresarial i actuar com a instrument eficaç per a la creació i consolidació d'empreses liderades per dones amb inquietud emprenedora, amb una idea o programa de negoci o amb un pla de modernització o ampliació”.

Amb la posada en funcionament d'este programa les usuàries podran accedir al servici d'assessorament en línia, EmpresariasNet, i acudir al gabinet presencial de promoció empresarial per a dones situat en la seu de Cambra de València (en Poeta Querol, 15), que realitzarà accions de sensibilització, informació, assessorament i orientació a dones emprenedores i empresàries en relació amb l'inici o desenvolupament de l'activitat com a professionals autònomes o amb la posada en marxa o funcionament d'activitats empresarials.

A més de rebre informació empresarial i assessorament en este punt, les usuàries també podran tramitar expedients, gaudir d'un seguiment de qualsevol activitat iniciada pel gabinet o rebre suport en l'elaboració de plans d'empresa, dirigits a promoure l'empresariat femení.

També gràcies a este programa comptaran amb suport per a tramitar sol·licituds d'accés a línies de finançament en les quals existix suport de la Cambra d'Espanya, i podran optar a un pla de tutorització personalitzat -si han obtingut finançament a través dels microcrèdits de la Cambra- i rebre suport a la creació i consolidació de xarxes europees i nacionals, així com realitzar accions formatives per a dones emprenedores i empresàries.

COL·LABORACIÓ PÚBLICO-PRIVADA EN L'OCUPACIÓ I L'EMPRENEDORIA

La signatura d'este conveni, que es pot prorrogar fins per quatre anys, comporta per part de l'Ajuntament de València l'aportació a Cambra València de la quantitat de 12.370,00 euros, corresponent al 25% del total.

Amb la signatura d'este acord, València Activa i Cambra València continuen estrenyent vincles per a desenvolupar actuacions i prestar servicis en relació amb l'emprenedoria i la consolidació empresarial, perquè ja col·laboren en diferents programes com a ‘Càpsules per a Emprendre’, formació impartida per esta corporació valenciana; així com en el Programa Integral de Qualificació i Ocupació, en el qual València Activa ofereix tallers mensuals per a informar sobre la seua Agència d'Ocupació i els seus servicis i programes.

La responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador, Pilar Bernabé, ha defensat la col·laboració público-privada i ha destacat que “és clau treballar amb agents econòmics i socials per a promoure i canalitzar actuacions que contribueixin a la promoció de la creació i sosteniment de l'ocupació i al foment de les iniciatives empresarials”.

Pujar