13 de juliol de 2020 13/7/20

València abraça a la Real Senyera en una processó sense incidents

València abraça a la Real Senyera en una processó sense incidents - (foto 1)
  Galeria de fotos
  València - 9 Octrubre - Processó Cívica
  València - 9 Octrubre - Processó Cívica
  MÉS FOTOS
  València abraça a la Real Senyera en una processó sense incidents - (foto 2)
  València abraça a la Real Senyera en una processó sense incidents - (foto 3)
  València abraça a la Real Senyera en una processó sense incidents - (foto 4)
  València abraça a la Real Senyera en una processó sense incidents - (foto 5)
  València abraça a la Real Senyera en una processó sense incidents - (foto 6)
  València abraça a la Real Senyera en una processó sense incidents - (foto 7)

  És segurament un dels actes més esperats pels valencians en el que a la programació del 9 d’octubre es refereix. La processó cívica i l'ofrena floral a Jaume I reuneix cada any a centenars de persones al seu voltant, els qui recorren els carrers del centre de la ciutat de València sense perdre de vista a la Real Senyera.

  Un any més, aquesta processó cívica ha transcorregut des de les dotze del migdia pels carrers i congregat a una gran quantitat de valencians que no han volgut perdre's aquest moment tal especial. Perquè cal recordar que l'eixida de la Real Senyera del Museu Històric Municipal no és alguna cosa que ocórrega tots els dies.

  Aquest 9 d’octubre ha comptat amb la participació en la processó de tots els grups polítics els qui s'han unit a la celebració després de pancartes de suport i orgull per poder celebrar aquest dia tan especial. A més, aquest 2019 l'encarregada de portar a la Senyera ha sigut la portaveu popular, María José Salvador, qui en el dia d'ahir ja va manifestar l'important que era aquest moment per a ella. L'itinerari ha sigut l'habitual: plaça del Ajuntament, carrer de Sant Vicent, plaça de la Reïna, carrer de la Pau fins a la plaça d'Alfons el Magnànim (on hi haurà l'ofrena de corones de flor davant l'estàtua del rei Jaume I al Parterre), Pintor Sorolla, carrer dels Barques i plaça del Ajuntament, on, en acabar la pirotècnia Zarzoso d'Altura ha disparat una mascletà terrestre.

  Aplaudiments, vítores i algun esbronc han sigut els gestos més repetits pels allí presents, que no han volgut deixar passar l'oportunitat de manifestar les seues opinions sobre totes les postures polítiques que passaven per davant. Malgrat això, no s'ha produït cap incident ressenyable i la processó cívica s'ha acabat amb l'himne de València corejat per tots els que s'havien cita en la plaça del parterre.

  Aquesta vesprada tindran lloc les entrades de Moros i Cristians de 17.00 a 22:00h pel carrer de la Pau, Sant Vicent, plaça del Ajuntament i Marqués de Sotelo.

  Especial 9 d'Octubre 2019 a la Comunitat Valenciana

  Especial 9 d'Octubre 2019 a la Comunitat ValencianaEntrar en el especial
  Pujar