31 de maig de 2020 31/5/20

La Universitat de València, tercera universitat espanyola en presència i popularitat a la web, segons l’UniRank

La Universitat de València, tercera universitat espanyola en presència i popularitat a la web, segons l’UniRank - (foto 1)

  La Universitat de València (UV) ha millorat en l’uniRank, classificació internacional on s’avaluen més de 13.600 universitats i es classifiquen les 200 millors en funció de la seua presència en la web i la seua popularitat en termes de trànsit estimat, confiança i enllaços de qualitat. Així, la institució ha passat a ser tercera d’Espanya (cinquena en 2019), trenta-dosena d’Europa (l’any passat en la posició 61), número 158 del món (al lloc 239 l’anterior edició), i es manté com a primera de la Comunitat Valenciana.

  El rànquing d’universitats UniRank és un directori internacional d’educació superior i motor de cerca on figuren centres que, entre d’altres, ofereixen almenys quatre anys d’estudis de grau i postgrau i imparteixen ensenyament com a mínim en forma presencial. Les dades de les mètriques web es recopilen en la mateixa setmana per a minimitzar les fluctuacions temporals i maximitzar la comparabilitat.

  En la darrera actualització, d’entre 75 universitats d’Espanya, encapçalen el rànquing les de Barcelona, Complutense de Madrid, València, Granada i Autònoma de Barcelona. A Europa, el primer lloc correspon a Òxford, Cambridge, Edimburg, l’Escola Politècnica Federal de Zuric i l’University College de Londres, mentre que les cinc millors del món són totes americanes: l’Institut Tecnològic de Massachusetts, Harvard, Stanford, Califòrnia (Berkeley) i Purdue.

  A més, uniRank presenta dos classificacions per a avaluar la presència i popularitat de les universitats en dues de les principals xarxes socials: Facebook i Twitter. En la de Facebook, la popularitat va en funció del nombre de persones a les quals els agrada la pàgina (likes) i de followers (fans count). En la classificació, actualitzada aquest mes de març, la UV, amb 63.909 persones seguidores ocupa la novena posició espanyola i la primera valenciana, lloc que repeteix des de 2018.

  Universitat de València

  Universitat de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar