2 de juny de 2020 2/6/20

La Universitat de València se situa en cinc matèries entre els millors centres d’ensenyament superior del món

La Universitat de València se situa en cinc matèries entre els millors centres d’ensenyament superior del món - (foto 1)

  El QS World University Rankings by Subject, una classificació de reputació acadèmica i cites d’articles científics, ha situat la Universitat de València (UV) com la cinquena millor institució superior d’ensenyament espanyol en Ciències Naturals i en Ciències de la Vida i Medicina, àrees en les quals ocupa les posicions mundials 185 i 229, respectivament. La UV també és la primera universitat valenciana en 14 de les disciplines analitzades.

  Per matèries, segons aquest rànquing, la UV és primera d’Espanya en Agricultura i Ciències Forestals (posició 51-100 mundial) i en quatre matèries més està entre les 200 millors del món: Comptabilitat i Finances, Farmàcia i Farmacologia, Física i Astronomia, i Química. També és la millor universitat valenciana en Agricultura i Ciències forestals, Ciències Biològiques, Comptabilitat i Finances, Dret, Econòmiques i Econometria, Educació, Estudis de Negocis i Administració, Farmàcia i Farmacologia, Física i Astronomia, Lingüística, Llengües Modernes, Medicina, Psicologia i Química.

  El QS World University Rankings by Subject l’elabora la consultora Quacquarelli Symond. Per matèries, s’inclouen 48 disciplines (specific subject) i 5 àrees de coneixement (broad subject), que analitzen la reputació acadèmica de l’ocupador, cites i l’Índex H, un indicador de qualitat professional del personal investigador en funció de la quantitat de citacions rebudes pels articles publicats.

  A escala valenciana, la Universitat de València és la primera en quatre de les cinc àrees de coneixement de la classificació (Arts i Humanitats, Ciències de la Vida i Medicina, Ciències Naturals i Ciències Socials i de Gestió) i segona en Enginyeria i Tecnologia.

  Detalladament per matèries, la institució acadèmica es troba entre les quatre millors d’Espanya en Física i Astronomia i Química, i entre les cinc millors en Ciències Biològiques, Comptabilitat i Finances, Farmàcia i Farmacologia i Psicologia. A més, està entre les sis millors en Medicina i entre les 7 millors en Educació i Enginyeria Química.

  En la classificació a escala autonòmica, la Universitat de València és primera en Agricultura i Ciències Forestals, Ciències Biològiques, Comptabilitat i Finances, Dret, Econòmiques i Econometria, Educació, Estudis de Negocis i Administració, Farmàcia i Farmacologia, Física i Astronomia, Lingüística, Llengües Modernes, Medicina, Psicologia i en Química. Se situa en segona posició en Ciències Ambientals, Enginyeria Elèctrica i Electrònica, Enginyeria Química i Matemàtiques.

  Respecte a la mateixa classificació de 2019, la Universitat de València ha avançat a escala internacional en Agricultura i Ciències Forestals (en passar del tram 101-151 a l’actual 51-100) i en Farmàcia i Farmacologia (de 201-250 a 151-200).

  Universitat de València

  Universitat de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar