26 d’octubre de 2020 26/10/20

La Universitat de València posa en peu de guerra a alumnes i professors per incomplir les normes COVID-19

Els alumnes asseguts en el sòl escoltant la classe del professor en l'exterior de la universitat
Els alumnes asseguts en el sòl escoltant la classe del professor en l'exterior de la universitat
  • Alguna classe s'ha hagut d'impartir en l'exterior de la universitat i amb els alumnes asseguts en el sòl per la inseguretat sanitària de l'aula

Les normes i protocols creats per a previndre el COVID-19 s'han tornat un habitual en la volta del curs escolar actual. Primer van ser les guarderies i els col·legis i aquesta setmana ha sigut el torn de les universitats. El que hauria de ser una exigència estricta per a tots els responsables educatius i per als estudiants, no ocorre en tots els centres.

El cas concret de la Facultat de Dret de la Universitat de València ha esclatat i ha sigut protagonista fins i tot de les xarxes socials. Els propis professors i alumnes de la mateixa han detectat i denunciat que a les aules en les quals haurien de donar les classes no es pot respectar la distància de seguretat mínima entre els uns i els altres. Aquest distanciament està estipulat en tots els protocols en el metre i mig, per la qual cosa els que han d'acudir a les aules s'han adonat de l'impossible que és complir aquest requisit de prevenció del COVID-19. Ni tan sols la reducció de l'aforament en el recinte ha sigut suficient per a poder mantindre les distàncies, segons afirmen els propis alumnes i docents.

Tant és així que algun alumne ha mostrat públicament que el professor ha hagut d'impartir la classe en els exteriors de la universitat, amb els alumnes asseguts en el sòl, davant la impossibilitat que la classe transcorreguera amb les garanties de seguretat dins de l'aula.

Passant del pla valencià al nacional, hui mateix ha començat una vaga d'estudiants que es prolongarà fins el pròxim dia 18 de setembre per a demanar una volta a les aules amb la garantia de totes les mesures de seguretat davant el Coronavirus.

La preocupació i la demanda de mesures és ja una evidència palpable entre estudiants, pares, mares i fins i tot professors, els qui veuen com es posen en risc cada dia que acudeixen a l'aula sense les garanties sanitàries mínimes.

Pujar